Is jouw jaarabonnement bij Viaplay nét verlopen? Dit zijn je opties (en zoveel kun je nu besparen)

Precies één jaar geleden was het moment eindelijk daar: Nederland was per 1 maart met Viaplay een nieuwe streamingdienst rijker. Als kortingsactie omtrent de lancering kon men toen tijdelijk een jaarabonnement aanschaffen, wat ook door veel mensen gedaan wordt. Alle lidmaatschappen uit deze groep die tussentijds opgezegd zijn, zijn vandaag dus verlopen. Wat zijn momenteel je vier opties om Formule 1, darts, voetbal en de catalogus van films en series te streamen in Nederland? En hoe bespaar je maximaal op je lidmaatschapskosten ten opzichte van een normaal maandabonnement?

Optie 1 | Bestel vanaf 2 maart een nieuw jaarabonnement voor €13,99 per maand → Besparing: 24 euro per jaar

We zullen maar direct van start gaan met de meest voor de hand liggende mogelijkheid: de nieuwe jaaraanbieding van Viaplay. De streamingdienst heeft aan onze redactie laten weten dat de nieuwe actie voor het jaarabonnement op donderdag 2 maart 2023 live is gegaan. Je betaalt hiervoor 13,99 euro per maand over twaalf termijnen. Dit is 2 euro per maand minder dan het momenteel beschikbare maandabonnement van €15,99 (wat in januari nog 14% in prijs verhoogd werd), waardoor je op jaarbasis 24 euro bespaart. Wil je van deze optie gebruikmaken? Ga dan naar de officiële website van Viaplay en kies voor het jaarabonnement.

Optie 2 | Stap over op F1 TV voor €64,99 per jaar → Besparing: 127 euro per jaar

Veel abonnees van Viaplay hebben aangegeven een abonnement te hebben genomen vanwege de uitzendrechten van Formule 1 in Nederland. Die rechten zijn echter niet exclusief in handen van dit video on demand-platform, want ook F1 TV mag alle vrije trainingen, kwalificaties, races en meer Formule 1-content aan Nederlandse kijkers vertonen. Zou je graag overstappen? Een abonnement kost 7,99 euro per maand, maar je krijgt ruim 32% korting op een jaarabonnement van 64,99 euro, waardoor je omgerekend nog slechts 5,42 euro p/m betaalt. Let op: bij dit video on demand-platform kun je dus enkel kijken naar de racesport en niet naar darts, Premier League– en Bundesliga-voetbal en het film- en serie-aanbod van Viaplay.

Optie 3 | Raadpleeg de actie van je provider → Besparing: verschilt per telecomaanbieder

Je kunt niet alleen maar rechtstreeks bij Viaplay een abonnement afsluiten, want door verschillende samenwerkingen met tv- en internetaanbieders is het ook mogelijk om binnen je omgeving van bijvoorbeeld Ziggo, KPN, T-Mobile, DELTA en Caiway een lidmaatschap te bestellen. Elke provider heeft een andere samenwerking met de streamingdienst en daardoor zijn ook de prijzen van abonnementen overal anders. We hebben de deals samengevat in het artikel over de verschillende kosten van Viaplay abonnementen.

Optie 4 | Wissel naar een maandelijks lidmaatschap voor €15,99 → Besparing: 0 euro per jaar

De laatste optie is het meest prijzig, maar biedt dan ook wel de meeste flexibiliteit. Een maandabonnement op Viaplay begon bij een kostenplaatje van 9,99 euro, maar al per augustus ging die prijs omhoog naar 13,99 per maand. Inmiddels, nog geen jaar na de introductie van de videodienst in Nederland, betaal je er 15,99 p/m voor. De meest voordelige optie is het dus niet, maar als je nog twijfelt is het altijd een eenvoudige mogelijkheid om de streamingdienst op deze manier eerst even uit te proberen.


Afbeelding ter illustratie