Britse dramaserie ‘It’s A Sin’ staat nu op HBO Max

In de veelgeprezen en bekroonde serie It’s A Sin draait het om vier jonge homoseksuele studenten in de jaren 80, de tijd dat aids steeds meer de kop op steekt. In een tijdspanne van tien jaar wordt de vriendengroep gevolgd en zien we hoe de ziekte hun leven steeds meer beheerst. Vanaf vandaag, 7 juni 2022, kunnen abonnees van HBO Max naar deze Britse dramaserie kijken.

Waar gaat de veelgeprezen serie ‘It’s A Sin’ over?

Het is 1981. De 18-jarige Ritchie Tozer gaat in Londen studeren, waar hij samen met Roscoe Babatunde, Colin Morris-Jones, Ash Mukherjee en hun vriendin Jill gaat samenwonen. Eindelijk kunnen de homoseksuele jongeren zichzelf zijn, al hebben ze nog steeds te kampen met een hoop vooroordelen. Het is bovendien ook de tijd dat het aidsvirus het Verenigd Koninkrijk binnendringt, en hoewel het eerst nog afgedaan wordt als een ziekte die enkel Amerikanen treft wordt de impact van de ziekte op de vier homoseksuele vrienden steeds duidelijker. Van 1981 tot 1991 wordt de vriendengroep gevolgd in deze emotionele en toch kleurrijke miniserie.

De hoofdrol wordt vertolkt door Olly Alexander, de zanger van de band Years & Years. Ook Omari Douglas, Callum Scott Howells, Nathanial Curtis en Lydia West spelen mee. De komische dramaserie wordt zowel door het publiek als door critici zeer gewaardeerd. Zo werden er verschillende nominaties en prijzen mee in de wacht gesleept, krijgt de serie op IMDb een goede score van een 8,7 (uit 30.000 stemmen) en is er sprake van een Rotten Tomatoes-score van 97%.

‘It’s A Sin’ is nu te zien op HBO Max

Vanaf vandaag, dinsdag 7 juni 2022, is It’s A Sin toegevoegd aan het aanbod van HBO Max. De miniserie bestaat uit vijf afleveringen, die direct allemaal te zien zijn op de streamingdienst. Ook hier op NLZIET is de serie te zien (via NPO Plus). Bovendien kun je op dit moment 14 dagen gratis kijken als je een nieuw abonnement afsluit.

Meer informatie over de serie

September 1981. De levens van Ritchie, Roscoe en Colin komen samen als de drie vrienden samen een flat in Londen zoeken. Maar een dreiging aan de horizon betekent dat het leven in de jaren 80 minder vanzelfsprekend kan worden dan ooit.

TitelIt’s A Sin
Jaar2021
SoortSerie
Duur1 seizoen met 5 afleveringen
TaalEngels
CategorieKomedie, Drama, Geschiedenis
IMDb8,7 uit 30.000 stemmen
MakerRussell T. Davies
CastOlly Alexander, Nathaniel Curtis, Shaun Dooley

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.