Live stream: Italië – Engeland | 23 september 2022 | Nations League

In de internationale voetbalcompetitie die de Nations League heet is de volgende speelronde aangebroken met onder andere een partij van twee Europese grootmachten in de balsport: Italië – Engeland. De wedstrijd wordt vandaag, op vrijdag 23 september 2022, om 20:45 uur thuis gespeeld in het Italiaanse Stadio Giuseppe Meazza (ook bekend als San Siro) in Milaan. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Italië – Engeland online kijken: live stream van de wedstrijd op vrijdag 23 september 2022 om 20:45 uur

De uitzendingen van de Nations League worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, Ziggo en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn). De match tussen het team uit Italië en de Engelse tegenstanders in Groep C wordt op tv uitgezonden door het kanaal Ziggo Sport Voetbal en is hierdoor ook online te streamen. Wil je direct de wedstrijd van vanavond bekijken? 👉 Ga meteen naar Italië – Engeland bij Ziggo Sport Voetbal.

De uitzending wordt dus op lineaire televisie verzorgd. Ziggo Sport Voetbal is een optioneel kanaal dat aan het aanbod van elke provider kan worden toegevoegd. Op je televisie vind je hem via de zender 402 bij Ziggo zelf, terwijl je hem hier op kanaal 234 bij KPN (en Telfort + XS4ALL) en kanaal 161 van T-Mobile (en Solcon). Verder staat hij op 34 bij Canal Digitaal, op 312 bij Caiway, op 632 bij Delta en op 421 bij Youfone.

Door de tv-uitzending kun je ook met een abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Het is dan ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm te vertonen. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

England 0-0 Italy | Points Shared At Molineux | Nations League | Highlights

Uitslag van de vorige wedstrijden van Engeland en Italië

Een paar maanden geleden kwamen Italië en het Engelse nationale elftal elkaar ook al tegen in de Nations League, om precies te zijn op 11 juni 2022. Toen werden de punten gelijk verdeeld na een bloedeloze eindstand van 0-0. Een jaar eerder, in 2021, werd ook al met 1-1 gelijkgespeeld in de finale van het Europees Kampioenschap, waarna Italië met 3-2 in penalties won. Daarvoor voetbalden ze al tegen elkaar in 2018 (1-1, vriendschappelijk), 2014 (1-2 winst voor Italië, groepsfase WK) en 2012 (0-0 met winst van Italië na 2-3 penalties, kwartfinale EK). Uit de afgelopen vijf potten won Italië dus twee keer en werd er tweemaal gelijkgespeeld.

Qua vorm staan de twee teams er momenteel ongeveer hetzelfde voor en dat is absoluut niet om over naar huis te schrijven. Van de vijf afgelopen wedstrijden won Italië er maar één en dat was met 2-1 tegen Hongarije. Verder werd er twee keer verloren van Duitsland (5-2) en Argentinië (0-3) en twee keer gelijkgespeeld tegen Engeland (0-0) en Duitsland (1-1). Engeland behaalde een soortgelijke score van één keer winst (1-0 tegen Hongarije), twee keer gelijkspel tegen Italië (0-0) en Duitsland (1-1) en tweemaal verlies tegen Hongarije (0-4) en Ivoorkust (3-0). Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan vrijdag in het stadion San Siro in Milaan meemaken wie er zal winnen, want om 20:45 uur staat de wedstrijd op de planning.

Italië recente wedstrijden: ❌ – 🔘 – ✅ – 🔘 – ❌
Engeland recente wedstrijden: ✅ – ❌ – 🔘 – 🔘 – ❌

Alle wedstrijden van de Nations League in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Nations League zijn dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap in handen van tv-zenders en Ziggo. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  1. Hoe laat is de wedstrijd Italië – Engeland vandaag (vrijdag 23 september 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Nations League is in de avond om 20:45 uur in het stadion San Siro in Milaan.

  2. Via welke zender van op tv wordt Italië – Engeland vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op het kanaal Ziggo Sport Voetbal, zowel bij de gelijknamige provider als bij andere aanbieders te ontvangen. Hierdoor kun je via je televisie en online naar de partij tussen de teams van Italië en Engeland kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.