IJzingwekkende horrorfilm ‘The Invitation’ staat nu op Netflix

Horrorliefhebbers, opgelet! Als jij genoten hebt van Ready or Not met Samara Weaving, dan hebben we een gloednieuwe kijktip voor je. Op donderdag 27 april is de horrorfilm The Invitation op Netflix verschenen, waarin wederom een jonge vrouw vast komt te zitten in het grote landhuis van een griezelige familie.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Doodenge familie in ‘The Invitation’

Evie denkt na de dood van haar moeder zonder familieleden achter te zijn gebleven, dus dat een DNA-test uitwijst dat ze ergens nog een neef heeft zitten komt als een grote verrassing. En dat hij haar uitnodigt voor een weelderige bruiloft op het Engelse platteland ook. Toch besluit ze te gaan, want hij is immers de enige familie die ze nog heeft en dus kan het geen kwaad om de banden aan te halen. Langzaam komt ze er echter achter dat haar gastheer voor zijn vrijgevigheid ook iets terug verwachten en belandt ze in een ware nachtmerrie.

De parallellen met Ready or Not, waarin de hoofdrolspeelster na haar bruiloft met een rijke erfgenaam in een levensgevaarlijke versie van verstoppertje belandt, zijn dus makkelijk te vinden. In The Invitation wordt de hoofdrol echter niet vertolkt door Samara Weaving maar door Game of Thrones-actrice Nathalie Emmanuel. Andere grote rollen zijn er voor Thomas Doherty (Gossip Girl) en Hugo Skinner (Fleabag).

→ Ook benieuwd naar Ready or Not? Bekijk deze horrorfilm direct op Disney+ 😱

‘The Invation’ kwam op 27 april naar Netflix

Op donderdag 27 april was het zover en kwam The Invitation naar Netflix. Vanaf gisteren kun je deze film dus eindelijk zonder aanvullende kosten vanuit huis kijken. Eerder verscheen de horror ook al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem zonder abonnement kunt huren vanaf €4,99 en kopen voor €11,99. 👉 Bekijk The Invitation hier op Pathé Thuis.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Verhaal en informatie van de film

Na de dood van haar moeder en zonder andere bekende familieleden, doet Evie (Nathalie Emmanuel) een DNA-test… en ontdekt ze een neef waarvan ze niet wist dat ze die had. Uitgenodigd door haar nieuwe familie voor een weelderige bruiloft op het Engelse platteland, wordt ze eerst verleid door de sexy en elegante, aristocratische gastheer. Maar wanneer ze verwrongen geheimen in de geschiedenis van haar familie en de verontrustende bedoelingen achter hun vrijgevigheid onthult, moet ze de nachtmerrie waarin ze belandt is, zien te overleven.

TitelThe Invitation
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 45 minuten
TaalEngels
CategorieThriller, Horror
RegisseurJessica M. Thompson
CastNathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Courtney Taylor, Hugh Skinner, Sean Pertwee, Alana Boden, Stephanie Corneliussen

Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.