Waar kun je de Franse film ‘Intouchables’ uit 2011 online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Intouchables online kijken kunnen. De Franse film uit 2011 met Omar Sy (in de rol van Driss) en François Cluzet (in de rol van Philippe) in de hoofdrollen is ontzettend populair en wist een enorme hoeveelheid aan prestigieuze filmprijzen in de wacht te slepen. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland, Pathé Thuis of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de Franse film Intouchables uit 2011 online kijken?

✅ Pathé Thuis: Ga meteen naar Intouchables bij Pathé Thuis. Bij deze streamingdienst is de film uit 2011 op dit moment te vinden. Hier is ook Nederlandse ondertiteling aan de film toegevoegd.

📀 Bol.com: Op het moment van schrijven is de DVD of Blu-Ray ook te vinden bij deze webwinkel. Ga nu naar Intouchables bij Bol.com.

📀 Amazon.nl: Daarnaast biedt de webwinkel van Amazon ook de DVD of Blu-Ray aan. Ga nu naar Intouchables bij Amazon.nl.

⛔️ Deze film is niet te zien in het Nederlandse aanbod van streamingdiensten als Netflix, HBO Max, Viaplay, SkyShowtime, Amazon Prime Video, Disney+ of Videoland. Wie zich afvraagt waar de film te zien is, zal dus bij Pathé Thuis een kijkje moeten nemen. Ook kun je wachten tot wanneer de film op TV te zien is, maar dat is natuurlijk niet al te vaak het geval.

Samenvatting van het verhaal, details en trailer van Intouchables (2011)

Philippe, een miljonair in een rolstoel, neemt de energieke Driss in dienst als hulp. Met alle gevolgen van dien.

Jaar: 2011
Soort: Film
Categorie: Komedie, Biografie, Drama, Arthouse
Duur: 1 uur en 52 minuten
Regisseurs: Olivier Nakache, Éric Toledano
Cast: François Cluzet, Omar Sy, Audrey Fleurot, Anne Le Ny, Clotilde Mollet
Bestellen: Bekijk direct bij Bol.com
Kijken: Bekijk direct bij Pathé Thuis

Omar Sy uit de cast van Intouchables ken je misschien als acteur in de Netflix-serie Lupin

Één van de twee hoofdrollen in Lupin wordt vertolkt door de razend populaire acteur Omar Sy. Sinds zijn rol in Intouchables is zijn acteercarrière absoluut door het dak gegaan. Zo schitterde hij onder andere in de Franse films Le Chant du Loup, Samba en Demain Tout Commence, maar heeft hij ook internationaal al rollen weten te scoren als Barry in Jurassic World, Bishop in X-Men: Days of Future Past en Hot Rod in Transformers: The Last Knight.

Een nieuwe boost van populariteit bestond echter past echt toen hij in januari 2021 de grote ster werd van de nieuwe Franse Netflix-serie Lupin, waarin Omar Sy de rol van Assane Diop vertolkte. Inmiddels is ook het tweede deel van de serie al verschenen en is door Netflix bekendgemaakt dat er een deel 3 aan zin te komen. Eerder schreven we al eens een artikel over 6 films en series die je gezien moet hebben als je Lupin leuk vindt, dus fans van Omar Sy zouden daar zeker eens een kijkje bij moeten nemen.

Intouchables is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Veel kijkers vragen zich af of het betoverende en inspirerende verhaal van Intouchables ook waargebeurd is. Een achtergrond die gebaseerd is op een ’true story’ voegt toch altijd iets extra’s toe aan een filmbeleving. We kunnen inderdaad bevestigen dat het verhaal gebaseerd is op dat van Philippe Pozzo di Borgo. Hij is op zijn 42e verlamd geraakt na een ongeluk tijdens paragliding. De film is dus heel dicht bij het echte verhaal gebleven.

Hoewel de echte naam van Philippe is aangehouden, is de naam van Driss aangepast. In het echt was namelijk de Algerijnse man Abdel Yasmin Sellou degene die het leven van Philippe wist te verrijken nadat hij door het overlijden van zijn vrouw in een ernstige depressie was geraakt, slechts drie jaar na zijn vreselijke ongeluk.

Bijzondere filmmuziek van Ludocivo Einaudi

Intouchables staat niet alleen bekend om haar fenomenale acteurs of het waargebeurde verhaal, maar ook om de prachtige soundtrack met betoverende pianomuziek. Deze bestaat onder andere uit speciaal voor de film gemaakte muziek door de Italiaanse componist Ludovico Einadi. De twee nummer die het meest bekend zijn geworden, zijn “Fly” (op het moment van schrijven ruim 80 miljoen streams op Spotify) en “Una Matina” (momenteel ruim 130 miljoen streams op Spotify). Andere nummers die hij componeerde voor de film waren “Writing Poems”, “L’Origine Nascosta” en “Cache-Cache”.

De soundtrack wordt aangevuld met andere muziek die al meer of minder bekend was bij het grote publiek. Zo is “The Ghetto” van George Benson een zeer bijzonder nummer dat bij veel mensen is blijven hangen, maar vergeten ook weinig mensen het moment waarop Omar Sy begint te dansen op “September” van Earth, Wind & Fire. Hieronder vind je een lijstje op Spotify, waarin de filmmuziek direct af te spelen is.

Nederlandse theatervoorstelling en Amerikaanse verfilming

Aangezien de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, zal er ook geen deel 2 van worden gemaakt. Het hele verhaal is namelijk verteld. Is het dan gebleven bij die ene film uit 2011? Nee, zeker niet! In Nederland is er een theatervoorstelling gelanceerd, waarin Huub Stapel de rol van Philippe speelt en Cyriel Guds de rol van Driss vertolkt.

Daarnaast kennen veel mensen ook de Amerikaanse verfilming uit 2019 van dit bijzondere verhaal: The Upside. Hierin worden de hoofdrollen gespeeld door Bryan Cranston (als Phillip) en Kevin Hart (als Dell Scott). Zoals je al aan de namen af kunt lezen, is deze film in het Engels aangepast voor het Amerikaanse publiek. De Engelse vertaling van de film uit 2019 is een Amazon Original en is dan ook hier op Amazon Prime Video te bekijken.

Ook deze film is met NL subs te bekijken. Wie zich afvraagt hoe lang de film duurt, kan rekenen op een speelduur van 2 uur en 6 minuten voor de Engelse film The Upside tegenover 1 uur en 52 minuten voor de Franse film Intouchables (in het Engels bekend als The Intouchables). Hij wordt tot nu toe prima beoordeeld met een 7,0 op IMDb, maar redt het bij lange na niet tegenover het Franse origineel uit 2011.