Internazionale – AC Milan: live kijken op tv en online | 16 mei 2023 | Champions League

Vanavond komen we eindelijk te weten wie de allereerste finalist van de felbegeerde Champions League zal zijn en één ding is zeker: het zal een ploeg zijn uit het Italiaanse ‘Milano’ die het altijd knotsgekke stadion San Siro als thuisbasis heeft. Vorige week eindigde de heen van deze stadsderby onder de titel ‘Derby della Madonnina’ ofwel ‘Derby di Milano’ in 0-2 voor Inter, dus AC heeft wat goed te maken. Benieuwd wanneer en waar je Internazionale – AC Milan kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 16 mei 2023 om 21:00 uur Nederlandse tijd in het stadion dat zij beiden delen: Stadio Giuseppe Meazza. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Inter Milan – AC Milan online kijken: live stream van de wedstrijd op dinsdag 16 mei 2023 om 21:00 uur Nederlandse tijd

De halve finales van de Europese Champions League zijn inmiddels in volle gang. Uitzendingen van het miljoenenbal worden dit seizoen door Ziggo Sport verzorgd, maar grote wedstrijden als deze worden ook lineair op openbare televisie-kanalen vertoond. De match tussen de twee teams uit Milaan (Italië) wordt dinsdag om 21:00 uur Nederlandse tijd daarom ook uitgezonden op RTL 7, mede te ontvangen via NLZIET. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Je kunt de wedstrijd via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Internazionale – AC Milan bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd uit de Champions League vanwege de tv-uitzending op RTL 7 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken.
Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Internazionale – AC Milan bij Ziggo Sport. Bij het hoofdkanaal van deze aanbieder worden de wedstrijden uit de Champions League in Nederland uitgezonden. Deze zender is ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar Europees voetbal is er niet te zien.
✔ VideolandSportuitzendingen van de Champions League worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden. Bij deze wedstrijd is dat echter wél het geval.
AC Milan 0-2 Inter | Highlights #ChampionsLeague

Opstellingen van Internazionale en AC Milan (Italië) tijdens deze halve finale in de Champions League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd in de Champions League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Inter vs. AC Milan staat dinsdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 8 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

🔵 Opstelling Inter Milan: nog niet bekend

🔴 Opstelling AC Milan: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Inter vs. AC Milan

Heb je de partij afgelopen dinsdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Internazionale AC Milan Champions League halve finale dinsdag 16 mei 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Champions League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De Champions League is dit jaar in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.


  • Hoe laat is de halve finale van de Champions League tussen Internazionale – AC Milan vandaag (dinsdag 16 mei 2023)?

    De aftrap van deze halve finale in de Champions League is in de avond om 21:00 uur Nederlandse tijd in het Stadio Giuseppe Meazza, ook bekend als San Siro, in Italië.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd Inter – AC Milan vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd, tevens bekend als de ‘Derby della Madonnina’ of ‘Derby di Milano’, wordt uitgezonden op de tv-zenders RTL 7 en Ziggo Sport bij verschillende providers. Het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.