Komt er een ‘Insidious 6’? – Releasedatum, trailer en meer

In 2023 verscheen er met Insidious: The Red Door na vijf jaar wachten eindelijk een nieuwe film binnen de welbekende horrorfranchise. Het verhaal loopt al sinds 2010 en heeft inmiddels een grote fanbase verzameld, waarvoor veel mensen benieuwd zijn of het na deze nieuwe film gedaan is of niet. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vraag: komt er een Insidious 6? En wanneer dan?

Komt er een ‘Insidious 6’?

In de officiële synopsis van Insidious 5, die sinds 6 juli 2023 op het witte doek te bewonderen is, zijn de volgende woorden te lezen: “In Insidious: The Red Door keert de oorspronkelijke cast van de horrorfranchise terug voor het laatste deel van de gruwelijke saga van de familie Lambert.”

Het moge dus wel duidelijk zijn dat er op dit moment nog geen plannen zijn voor een zesde deel. Toch is het niet helemaal uitgesloten. Patrick Wilson, de acteur die de rol van Josh Lambert vertolkt én ook de regie van het laatste deel op zich heeft genomen, heeft aan Entertainment Weekly laten weten dat hij het leuk zou vinden als “Insidious de Boyhood van de horrorfilms wordt”. We hebben Dalton (gespeeld door Ty Simpkins) natuurlijk vanaf jonge leeftijd gevolgd. Wie weet zit er met zijn personage dus nog heel wat in het vat. Patrick Wilson zelf zal waarschijnlijk niet terugkeren en ook Rose Byrne (Renai Lambert) staat daar op dit moment niet voor open.

Insidious spin-off

Daarnaast staat er ook al een Insidious-spin-off op het programma, genaamd Thread: An Insidious Tale. De hoofdrollen worden vertolkt door Mandy Moore (This Is Us) en Kumail Nanjiani (Eternals). Zij spelen een koppel dat een magische wens doet om terug te keren in de tijd, in de hoop op die manier de dood van hun dochter te voorkomen. Hierdoor komen ze waarschijnlijk in The Further terecht… Regisseur James Wan legt aan Screen Rant uit wat zijn idee met deze spin-off is:

🗣️ “De film gaat uit van de wereld van The Further op dezelfde manier als het ook met de Conjuring-films is gegaan. Hierbij dacht ik: hé, de Warrens hebben een behekst museum en daar zijn zo veel verschillende behekste artefacten te vinden waar we spin-off verhalen van kunnen maken. […] We hebben ook het gevoel dat er nog veel verhalen te vertellen zijn over The Further.”
– James Wan

Wanneer komt ‘Insidious 6’ in de bioscoop?

Op dit moment is het dus nog niet duidelijk of er een Insidious 6 gemaakt gaat worden, maar is een spin-off in ieder geval wel al aangekondigd in de vorm van Thread: An Insidious Tale. Deze zal waarschijnlijk niet voor 2024 of 2025 verschijnen. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en delen de nieuwste informatie met je via je mail en onze social media-kanalen.

INSIDIOUS: THE RED DOOR – Official Trailer (HD)

Meer informatie over ‘Insidious: The Red Door’

In Insidious: The Red Door keert de oorspronkelijke cast van de horrorfranchise terug voor het laatste deel van de gruwelijke saga van de familie Lambert. Om voorgoed van hun demonen af te komen moeten Josh (Patrick Wilson) en de inmiddels studerende Dalton (Ty Simpkins) dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het duistere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen.

TitelInsidious: The Red Door
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 47 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Thriller
RegisseursPatrick Wilson
CastTy Simpkins, Patrick Wilson

Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.