Komt er een ‘Inside Out 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Dit jaar is het tijd voor het tweede hoofdstuk van Inside Out. Opnieuw nemen we een kijkje in het brein van Riley, die inmiddels een tiener is. Emoties Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust worden aangevuld met onder meer Anxiety, want dat is waar je in je puberjaren natuurlijk vol mee zit. Maar is het met deze nieuwe film afgelopen, of komt er ook een Inside Out 3? En wanneer staat de film dan op het programma? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Komt er een ‘Inside Out 3’?

Inside Out 2 komt op 17 juli naar het witte doek. Het hoofdkwartier van Riley wordt opgeschrikt door nieuwe emoties en dat levert weer een hele hoop problemen op. Maar weten we eigenlijk al of er ook een derde deel van de populaire animatiefilmreeks komt? Officieel bevestigd is dit nog niet, maar er zijn wel al een hele hoop plannen.

Zo heeft Amy Poehler, die de stem van Joy inspreekt, laten weten dat ze nog wel een aantal sequels voor zich ziet. In iedere levensfase verschijnen er natuurlijk nieuwe emoties, dus zouden er nog heel wat meer momenten in Rileys leven als basis genomen kunnen worden. Pixar heeft dit idee opgepakt en werkt achter de schermen al aan een derde film. Wel is de komst hiervan natuurlijk nog afhankelijk van de ontvangst van het tweede deel.

Waar gaat ‘Inside Out 3’ over?

Waar het mogelijke derde deel over zal gaan, is nog niet bekend. Regisseur Kelsey Mann heeft wel al laten weten dat het een van de ideeën is om aan de slag te gaan met iets wat ze ‘Procrastination Land’ (vrij vertaald wordt dat Land van Uitstel) noemen, een eiland dat nooit af komt omdat de werklui het continu uitstellen. En waarschijnlijk worden er ook dan weer nieuwe emoties geïntroduceerd.

Wanneer komt ‘Inside Out 3’ in de bioscoop?

Áls Inside Out nog een film krijgt, dan gaat dat waarschijnlijk nog wel een aantal jaar duren. Dit zagen we ook al bij de afgelopen twee films: Inside Out verscheen in 2015 en daarna moesten we negen jaar wachten op Inside Out 2. We kunnen je op dit moment helaas dus nog geen releasedatum geven, zeker omdat we nog niet eens zeker weten óf er nog een film komt. Zodra we meer informatie krijgen, werken we deze pagina direct bij.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week. En we houden je natuurlijk altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van ‘Inside Out 2’

Disney en Pixar’s Inside Out 2 keert terug naar het brein van de inmiddels tiener geworden Riley, net op het moment dat het hoofdkantoor plotseling wordt gesloopt om ruimte te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties! Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust, die al lang op succesvolle wijze de boel runnen op het hoofdkantoor, weten niet hoe ze zich moeten voelen als Anxiety plotseling opduikt. En het lijkt erop dat ze niet de enige is.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.