Het aftellen kan beginnen: dit is alles wat je moet weten over ‘Inside Out 2’

Het kan bijna niet dat je Inside Out gemist hebt. De film uit 2015 waarin de emoties tot leven komen, was een ontzettend groot succes. Het was dan ook geen grote verrassing dat er een sequel aangekondigd werd. Inmiddels kun je reikhalzend uitkijken naar Inside Out 2, die volgende maand in de bioscoop verschijnt. Dit is alles wat je erover moet weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit is het verhaal van ‘Inside Out 2’

In Inside Out volgden we de jonge Riley. Haar leven stond op zijn kop toen ze vanwege haar vaders werk naar San Francisco moest verhuizen. In haar hoofd, het Hoofdkwartier, deden vijf emoties er alles aan om Riley gelukkig te houden. Maar Joy (Plezier), Sadness (Verdriet), Fear (Angst), Anger (Woede) en Disgust (Afkeer) belandden in een heftig avontuur.

Inside Out 2 draait ook weer om Riley. Zij is inmiddels een tiener. Dat betekent dat Joy en de anderen worden opgeschrikt door een aantal nieuwe emoties die het puberbrein van Riley dreigen over te nemen.

Deze nieuwe emoties zijn te zien

Er worden maar liefst vier nieuwe emoties geïntroduceerd. Maar welke zijn dat? Het is inmiddels bekend dat we in ieder geval Anxiety (Ongerustheid/Angst) kunnen verwelkomen in het hoofd van Riley. De stem van dit oranje personage wordt ingesproken door Stranger Things-actrice Maya Hawke. Ook de emoties Envy (Afgunst), Ennui (Verveling) en Embarrassment (Schaamte) gaan een rol spelen in het hoofd van de tiener.

Mogelijke nieuwe emotieStemacteur
Anxiety (Ongerustheid)Maya Hawke
Envy (Afgunst)Ayo Edebiri
Ennui (Verveling)Adèle Exarchopoulos
Embarrassment (Schaamte)Paul Walter Hauser

Wanneer draait ‘Inside Out 2’ in de bioscoop?

We zeiden al dat je kunt gaan aftellen naar de komst van Inside Out 2 in de bioscoop. Het duurt nu helemaal niet lang meer. En maar goed ook, want in andere landen kunnen ze al naar de nieuwe avonturen van Riley kijken. In Amerika draait de film sinds vorige week en daar werd het meest succesvolle openingsweekend van 2024 beleefd. De film is nu dus al een gigantisch succes. In Nederland zijn we volgende maand aan de beurt.

De datum die je in je agenda kunt zetten is woensdag 17 juli. Vanaf die dag kun je een bezoekje brengen aan de Nederlandse én Engelse versie van de film.

Wanneer komt ‘Inside Out 2’ op Disney+?

Omdat het een productie is van Pixar en The Walt Disney Company, verwachten we Inside Out 2 een tijdje later ook op de streamingdienst Disney+, maar de precieze online releasedatum is nog niet bekend. We kunnen natuurlijk wel een voorzichtige voorspelling doen. Een tijdlang hield Disney gemiddeld 49 dagen aan voordat zij bioscoopfilms online aanboden, wat voor deze film zou kunnen duiden op een streamingrelease op 4 september 2024.

Echter wil Disney de streamingrelease ook nog weleens uitstellen, zeker bij grote bioscoopfilms. Zo duurde het bij The Little Mermaid 105 dagen en bij Wish zelfs 133 dagen. Het is dus nog even afwachten waar Disney+ in het geval van Inside Out 2 voor kiest. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

De stemmen in het hoofd van Riley kennen haar binnenstebuiten, maar deze zomer verandert alles zodra Disney en Pixar in Inside Out 2 een nieuwe emotie introduceren: onzekerheid. Volgens regisseur Kelsey Mann belooft deze emotie een hoop onrust in het hoofdkwartier. “Onzekerheid is misschien nieuw voor de bestuurders van het hoofdkwartier, maar het is niet het type dat op de achtergrond zal plaatsnemen.”

TitelInside Out 2
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 36 minuten
TaalEngels
CategorieAnimatie, Familiefilm
RegisseurKelsey Mann

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.