Hoe doen ze het? Ingenieuze inbraken in nieuwe docuserie ‘Inside the Heist’

La Casa de Papel, maak plaats voor Inside the Heist! In deze gloednieuwe docuserie worden zes monsterlijke overvallen tot in detail geanalyseerd om antwoord te kunnen geven op de vraag: hoe hebben ze het voor elkaar gekregen? Zo komt de allergrootste diamantroof ooit op de Antwerp World Diamond Center in 2003 langs, waarbij de daders tien beveiligingslagen wisten te omzeilen en voor meer dan 400 miljoen euro aan buit mee naar huis namen. Interessant! De zesdelige serie is vanaf vandaag te zien op discovery+.

Spectaculaire overvallen in ‘Inside the Heist’

Het is een intrigerend fenomeen: minutieus voorbereide inbraken waarbij voor miljoenen gestolen wordt, terwijl er geen bloed vloeit. Het is dan ook niet voor niets dat films als Ocean’s 11 zo ontzettend populair zijn. Nóg fascinerender is het als de overvallen echt gebeurd zijn. Inside the Heist bespreekt zes van de meest spectaculaire inbraken die ooit plaatsvonden, en deze zijn vaak nog indrukwekkender dan een filmscript. Zo werd de grootste Amerikaanse geldroof ooit binnen een halfuur uitgevoerd—gewoon tijdens een huisfeestje, om zo voor het perfecte alibi te zorgen.

Een aantal experts buigen zich over de overvallen en bespreken tot in detail hoe de inbrekers het voor elkaar gekregen hebben. Onder hen zijn journalisten en criminologen, maar ook voormalig bankrovers die natuurlijk nét even dat beetje extra kunnen vertellen.

‘Inside the Heist’ vanaf 1 december van start op discovery+

Op donderdag 1 december is de allereerste aflevering van Inside te Heist gelanceerd op discovery+. In deze aflevering bevinden we ons in het jaar 2000 in Zuid-Londen, waar een diamant van 300 miljoen pond tentoongesteld werd in de Millennium Dome. Door middel van een opgevoerde graafmachine én met een James Bond-achtige ontsnapping over de Theems werd tijdens deze tentoonstelling een van de grootste overvallen in de geschiedenis gepleegd.

De weken hierna komen nog vijf fascinerende inbraken voorbij, waaronder die van een kunstenaar die de perfecte overval als kunstwerk ziet. De laatste aflevering wordt op donderdag 5 januari 2023 gelanceerd. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“The Millennium Diamonds”Donderdag1 december 2022
2NNBDonderdag8 december 2022
3NNBDonderdag15 december 2022
4NNBDonderdag22 december 2022
5NNBDonderdag29 december 2022
6NNBDonderdag5 januari 2023

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je ook het volledige aanbod van de streamingdienst. Ontmoet ook andere liefhebbers om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.