Kun je je al inschrijven voor de Marathon van Amsterdam in 2024?

De 47e editie van de Marathon van Amsterdam was dit jaar een groot succes. Duizenden toeschouwers zagen hoe Joshua Belet en Meseret Belete als eerste de finishlijn bereikten. Veel deelnemers zijn dan ook benieuwd of ze zich alvast kunnen inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon in 2024. In dit artikel laten we je alles weten wat er tot dusver bekend is over de populaire race van volgend jaar.

In het kort: wat houdt de Marathon van Amsterdam in?

De Marathon van Amsterdam is een hardloopwedstrijd die ieder jaar, zoals de naam al verklapt, in en om Amsterdam wordt gehouden. De eerste editie van de marathon vond plaats op 5 augustus 1928 en werd gewonnen door de Algerijnse atleet Ahmed Boughéra El Quafi. Le Champion is naast de Dam tot Damloop ook verantwoordelijk voor dit sportieve evenement. Het hardloopspektakel gaat sinds 2011 door het leven als de TCS Amsterdam Marathon en staat bekend als een van de snelste parcoursen ter wereld. Het is dan ook niet voor niets dat het evenement op plek vier in de ranglijst snelste marathonsteden te vinden is.

Datum: wanneer is de Marathon van Amsterdam in 2024?

Inmiddels is op de officiële website van de organisatie al aangekondigd wanneer de Marathon van Amsterdam in 2024 zal plaatsvinden. Vooraf konden we zelf al een blik op de kalender werpen, aangezien de hardloopwedstrijd ieder jaar op de derde zondag van oktober wordt georganiseerd. De kans was dus groot dat we volgend jaar wederom eind oktober klaar zouden kunnen staan voor de start bij het Olympisch Stadion.

De 48e editie van de Marathon van Amsterdam zal volgende jaar dan ook op zondag 20 oktober 2024 plaatsvinden. Verdere informatie zoals de route en de hoogte van het inschrijfgeld zal later met ons worden gedeeld. Blijf van updates op de hoogte via onze website, social media kanalen en via je mail en begin alvast met je voorbereidingen.

Kun je je al inschrijven voor de Marathon van Amsterdam 2024?

Nu we de exacte datum van het hardloopevenement weten, rest de enige grote vraag nog: “Kan ik mij al inschrijven voor de Marathon van Amsterdam 2024?” Op 30 oktober 2023 zijn de inschrijvingen geopend. Inschrijven is mogelijk via de website van de organisatie. Omdat het evenement razend populair is, is het verstandig om al het nieuws omtrent de Marathon van Amsterdam goed in de gaten te houden zodat jij zeker bent van een startplek.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.