Indy 500 in 2024: live kijken op tv en online | Zondag 26 mei

De Verenigde Staten maakt zich op voor een van de belangrijkste autoraces van het jaar. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de Indy 500 op tv en online kijken kunnen op 26 mei 2024. In dit artikel geven wij aan of deze race op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de Indy 500 op 26 mei 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote autoraces. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Indy 500 per videodienst in Nederland.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de Indy 500 bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland momenteel de uitzendrechten van de races uit de IndyCar in handen. Via kanaal 14 zijn alle wedstrijden rechtstreeks te volgen, zoals je zult zien in de programmagids. De zenders zijn ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPN en Odido.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar de Indy 500 te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als racen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze Amerikaanse race is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het via deze gloednieuwe streamingdienst niet mogelijk om naar sport te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Indy 500 jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn races er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de racewereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de Indy 500 uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van de Indy 500 in 2024 in handen. Hierdoor is de gehele race live te kijken op televisie via kanaal 14. De oranje provider toont naast deze race ook de rest van de wedstrijden uit de raceklasse IndyCar. 👉 Ga meteen naar IndyCar bij Ziggo Sport in de programmagids.

Naast de IndyCar zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden. Hoewel de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League in handen zijn van Viaplay, heeft Ziggo Sport nog steeds de uitzendrechten van onder andere de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, smashes van de Oranje volleybaldames- en heren en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

Meer informatie over de Indy 500

CompetitieIndyCar
SportRacen
DatumZondag 26 mei 2024
Locatie🇺🇸 Indianapolis Motor Speedway, Indiana, Verenigde Staten

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.