‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ is gearriveerd op Disney+

Na vijftien jaar geduld te hebben gehad, was het deze zomer eindelijk zover: Indy maakte een comeback op het grote scherm. Met Indiana Jones and the Dial of Destiny kwam de populaire filmreeks over de legendarische archeoloog voorgoed tot een einde. De film is vanmorgen verschenen op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Indy is terug in ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’

Het is alweer tijd voor de vijfde film van de iconische filmreeks. In Indiana Jones and the Dial of Destiny belanden we in 1969, op het middelpunt van de Koude Oorlog. Indiana’s peetdochter Helena is op zoek naar het apparaat van Antikythera, waarmee je gaten in de tijd kan voorspellen en detecteren. Ook nazi Jürgen Voller is hiernaar op zoek, en als het mechanisme in zijn handen valt kan dat weleens verstrekkende gevolgen hebben.

Uiteraard keert Harrison Ford, die inmiddels al ruim tachtig kaarsjes uitgeblazen heeft, terug om de hoofdrol te vertolken. Hij wordt bijgestaan door onder meer Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen en Antonio Banderas.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Harrison Ford is terug in zijn iconische rol
2️⃣ 88% van de kijkers op Rotten Tomatoes vindt dit een echte aanrader
3️⃣ Intrigerend verhaal vol plottwists

‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ staat nu op Disney+

Op vrijdag 15 december voegde Disney+ de vijfde film over Indiana Jones toe aan het aanbod. Hiermee treden ze in de voetsporen van Pathé Thuis, waar de film eerder al te streamen was. Bij hen kun je hem echter alleen los kopen en huren.

Benieuwd welke titels er nog meer naar de streamingdienst van Disney komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Harrison Ford keert terug in de rol van de legendarische archeoloog voor dit langverwachte laatste deel van de iconische franchise – een groot, wereldomvattend, spannend filmavontuur.

TitelIndiana Jones and the Dial of Destiny
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 34 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
RegisseurJames Mangold
CastHarrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Shaunette Renee Wilson, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Oliver Richters, Boyd Holbrook, Mads Mikkelsen, Ethann Isidore

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.