Wat je moet weten over de Italiaanse serie Il Processo (The Trial) op Netflix

Netflix is sinds kort weer een mooie serie rijker! De Italiaanse crimeserie Il Processo – internationale titel The Trial – laat je acht afleveringen lang op het puntje van je stoel zitten.

Waar gaat het verhaal van Il Processo / The Trial over?

De serie Il Processo volgt een jonge officier van justitie Elena (Vittoria Puccini) die de mysterieuze dood van de mooie 17-jarige Angelica onderzoekt. Angelica is gruwelijk om het leven gebracht en in de rivier gegooid. Al tijdens de start van het onderzoekt, blijkt Angelica een geheim leven te hebben gehad. En niet alleen zij, ook Elena houdt dingen voor de buitenwereld verborgen.

De moord op Angelica

Al snel leidt het onderzoek tot een aantal hoofdverdachten, vooral de rijkeluisdochter Linda Monaco (Camilla Filippi), heeft haar motieven. Tijdens een zenuwslopend proces vol wendingen komen verschillende mogelijke scenario’s en waarheden aan het licht. Wie is er verantwoordelijk voor de brute dood van Angelica, die bewuste avond in het Pallazo?

Krijgt Il Processo / The Trial een seizoen 2?

Of de serie een tweede seizoen krijgt, is nog niet bekend gemaakt. In het eerste seizoen wordt de moordzaak opgelost, maar er zijn nog genoeg interessante vraagstukken en losse eindjes, om een spannend tweede seizoen op te baseren. Fingers crossed!

Titel: Il Processo
Land: Italië
Internationale titel: The Trial
Maker: Alessandro Fabbri
Cast: Vittoria Puccini, Francesco Scianna, Camilla Filippi
Seizoenen: 1 seizoen
Afleveringen: 8 afleveringen
IMDb: 6,7
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Streamingdienst: Bekijk direct op Netflix

Il processo - Il trailer ufficiale

Meer spannende series op Netflix

Ben je op zoek naar meer kijktips en houd je van spannende series? Check ons lijstje met Scandinavische thrillers! Natuurlijk kun je ook even een kijkje nemen bij het gehele aanbod en nieuws van Netflix. Staat de film die je zoekt (nog) niet op de streamingdiensten? Ga naar Pathé Thuis en kijk jouw film thuis on demand!