Ierland – Nederland: live kijken op tv en online | 10 september 2023 | EK-kwalificatie

Al vrij snel na het wereldkampioenschap was het alweer zo ver: we zijn volop aan de slag met de kwalificatie voor het EK Voetbal 2024. Benieuwd wanneer en waar je Ierland – Nederland kunt kijken? De wedstrijd in Poule B wordt gespeeld op zondag 10 september 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd in het stadion van de thuisploeg: het Avivastadion in Dublin. Hier vind je of en hoe je direct op tv en online met een live stream de match om tickets voor het Europees kampioenschap kunt zien.

Ierland – Nederland online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 10 september 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd

De eerste speelrondes van de EK-kwalificatie zijn inmiddels al afgesloten en de tussenstand is best prima voor ons Oranje. In een veelbelovende wedstrijd voor oranjefans treffen het Nederlands elftal (#7 op de FIFA World Ranking) en Ierland (#53 op diezelfde lijst) elkaar vanavond tijdens hun tweede kwalificatieduel van deze ronde. Voor NL is dit een kans om de tweede positie tegenover de Grieken in de poule extra stevig veilig te stellen, waarmee we virtueel tickets voor het Europees kampioenschap zouden behouden.

De EK-kwalificatie-uitzendingen worden dit jaar door Ziggo Sport verzorgd, met uitzondering van wedstrijden van het Nederlands elftal. Die zijn bij de NOS te zien. De match tussen het team uit Ierland en de tegenstanders uit Nederland op zondag om 20:45 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is NPO 1 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 20:45 uur alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET➡️ Kijk direct de EK-kwalificatiewedstrijd Ierland – Nederland bij NLZIET. Via deze streamingdienst kun je naar interlandwedstrijden kijken die lineair worden uitgezonden. Je kijkt nu de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Ziggo SportVia dit kanaal wordt in Nederland een selectie van EK-kwalificatiewedstrijden uitgezonden. Deze zender is ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal. Wedstrijden van het Nederlands elftal zijn er echter niet te zien. 👉 Bekijk meteen de tv-gids met EK-kwalificatiewedstrijden bij Ziggo Sport.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar internationaal voetbal is er vanuit Nederland niet te streamen.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de EK-kwalificatie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
THIS IS IT! 🧡 | Highlights Nederland - Greece (07-09-2023)

Opstellingen van Ierland en Nederland tijdens deze wedstrijd in de EK-kwalificatie

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd in de kwalificatie voor het EK Voetbal 2024. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Ierland vs. Nederland staat zondag om 20:45 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond een uur of 7-8 te horen wie de basisspelers zijn.

🟢 Opstelling Ierland: nog niet bekend

🟠 Opstelling Nederland: nog niet bekend

Vorm en uitslagen van de tien laatste wedstrijden tussen de twee nationale ploegen

Als we terug willen kijken naar de vorm van de twee nationale ploegen, dan moeten we tot bijna een jaar terug in de tijd. Toen was namelijk het WK Voetbal 2022 in Qatar, het meest recente eindtoernooi waarin de Nederlandse ploeg speelde. Ondertussen speelde Ierland naast kwalificatiematches ook nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Letland.

Ierland laatste vijf wedstrijden
Nederland laatste vijf wedstrijden

De historische uitslagen spreken in het voordeel van de Oranjeleeuwen. De 22 eerder gespeelde interlands wist NED voor de helft (11) te winnen tegenover slechts 7 gewonnen wedstrijden door de Ieren en 4 maal gelijkspel. Overigens was de meest recente pot er niet één die in winst eindigde, want op 27 mei 2016 speelden de twee ploegen gelijk in een vriendschappelijk duel met 1-1.

Huidige stand van beide nationale teams in de EK-kwalificatie

Benieuwd hoe Nederland en Ierland er momenteel voor staan in de strijd om een ticket voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland? In de onderstaande tabel zie je wat de huidige stand van beide nationale ploegen in hun Groep B is, waarin door Nederland, Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar om EK-tickets wordt gestreden. Ook zie je hoeveel wedstrijden elk team er al op heeft zitten. De helft wordt natuurlijk thuis gespeeld, waaronder voor Ierland deze wedstrijd in het Aviva Stadium, en de andere helft uit. In de laatste kolom vind je overigens in welke mate elk team in vorm is in de afgelopen vijf EK-kwalificatiewedstrijden. Groene vinkjes geven een gewonnen partij aan, terwijl een streep voor gelijkspel staat en een kruis voor verloren matches.

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🇫🇷 Frankrijk155✅ ✅ ✅ ✅ ✅
2 🏳️🇳🇱 Nederland94✅ ✅ ✅ ❌
3🇬🇷 Griekenland95✅ ❌ ❌ ✅ ✅
4🇮🇪 Ierland35❌ ❌ ✅ ❌ ❌
5🇬🇮 Gibraltar05❌ ❌ ❌ ❌ ❌

Aan het einde van de kwalificatierondes, die in het kalenderjaar 2023 worden gespeeld in maart, september, oktober en november, zijn er in deze poule twee tickets voor het EK Voetbal 2024 te vergeven. De winnaar en nummer twee van de groep zullen rechtstreeks doorstromen naar het eindtoernooi, momenteel weergegeven met vlaggen achter de positie in de tabel. In de tien poules (A-J) worden dus 20 van de in totaal 24 tickets vergeven. Ook Duitsland heeft als host automatisch een kaartje bemachtigd, terwijl de laatste drie landen worden geplaatst vanuit play-offs door de Nations League.

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Ierland vs. Nederland

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van matches nadien online vinden. De makkelijkste manier om deze te zien is door naar YouTube te gaan en ‘Ierland Nederland UEFA Euro 2024 Qualifying’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je doorgaans de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de kwalificatie voor het EK Voetbal 2024 op tv en online kijken met een live stream

De EK-kwalificatie is dit jaar in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden. Streamingdiensten in Nederland die we voornamelijk kennen van films en series bieden verder nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Champions League, Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga. Daarnaast kijk je momenteel via ESPN naar Nederlandse competities als de EredivisieKeuken Kampioen Divisie en KNVB Beker.