Kijkers rekenen genadeloos af met controversiële serie ‘The Idol’: “Zo slecht dat het hilarisch is”

Nog voordat The Idol op HBO Max verscheen, was er al veel om te doen. De serie komt van de maker van Euphoria en dus waren de verwachtingen eerst hooggespannen. Toen bleek er achter de schermen nogal veel gebeurd te zijn: de richting van de serie werd door mede-maker Abel Tesfaye (ook wel The Weeknd) compleet veranderd, de vrouwelijke regisseur stapte daarom op en daarna volgen ook veel (vrouwelijke) medewerkers. Het eindresultaat zou schokkend en heftig moeten zijn, maar komt dat de kwaliteit ten goede? Inmiddels zijn er twee afleveringen te zien en veel kijkers zijn er niet over te spreken, zo blijkt uit de reacties op social media.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

‘The Idol’ is iedere maandag te zien op HBO Max

Op maandag 5 juni verscheen de allereerste aflevering van The Idol op HBO Max. Het draait om Jocelyn, een jonge vrouw die vastbesloten is de grootste en meest sexy popster van Amerika te worden. Als ze in de ban raakt van een cultleider, takelt ze steeds verder af. De hoofdrollen worden vertolkt door Lily-Rose Depp en The Weeknd, die ook achter de schermen de touwtjes dus in handen heeft. Hij deelt de regisseursstoel met Euphoria-maker Sam Levinson.

Veel mensen keken reikhalzend uit naar deze serie, maar niet per se om positieve redenen. Nadat bleek dat het vrouwelijk perspectief verwijderd was en er door veel (oud-)medewerkers geklaagd werd dat de sfeer op de set toxisch was, was de aandacht vooral gericht op het controversiële karakter van de serie. Maar wat vinden we er nu eigenlijk van? Recensenten rekenden al genadeloos met de serie af, wat onder meer blijkt uit de Rotten Tomatoes-score van 27%. Ook kijkers zijn niet heel positief.

Reacties van kijkers zijn behoorlijk negatief

The Idol ontvangt een 4,9 op IMDb en slechts 58% van de Rotten Tomatoes-stemmers zijn geven de titel een voldoende. Ook op social media zijn de reacties niet mals. Veel kijkers noemen de serie slecht of zeggen dat het niet schokkend maar juist saai is. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Ben je nog niet begonnen aan de controversiële serie en ben je toch benieuwd? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de seriepagina van The Idol op HBO Max.

The Idol | Official Trailer | HBO
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.