Biopic ‘I Wanna Dance’ over Whitney Houston is nu te huur via Pathé Thuis

Afgelopen jaar kreeg niet alleen Elvis Presley zijn eigen biopic, maar verscheen ook een film over een van de bekendste en meest geliefde zangeressen die ooit geleefd heeft. We hebben het natuurlijk over Whitney Houston, die bekend is van hits als I Wanna Dance with Somebody en I Will Always Love You. Het leven van de zangeres wordt in I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie naar het grote scherm gebracht. Hoewel je hier nu in vele bioscopen nog naar kunt kijken, is streamen ook al mogelijk. De film is namelijk sinds maandag 6 maart te huur via Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Biopic ‘I Wanna Dance’ toont het leven van iconische zangeres Whitney Houston

In tweeënhalf uur worden we ondergedompeld in het leven van de legendarische zangeres Whitney Houston, die in 2012 overleed. We worden mee terug genomen naar het moment dat Houston nog maar zeventien jaar oud is en de sterren van de hemel zingt in een kerkkoor in New Jersey. Een tijdje daarna wordt ze ontdekt door platenbaas Clive Davis en zo krijgt haar carrière, die zeker niet altijd vlekkeloos verloopt, een kickstart.

I Wanna Dance is een product van Oscar-genomineerde scriptschrijver Anthony McCarten, die eerder het leven van Freddie Mercury vertaalde naar de prijswinnende film Bohemian Rhapsody. De regie lag in handen van Kasi Lemmons (Harriet) en de titelrol werd vertolkt door de Britse actrice Naomi Ackie, die je ook kunt kennen van Star Wars: The Rise of Skywalker.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Uitgebreid portret van de iconische zangeres Whitney Houston
2️⃣ Script van de voor een Oscar genomineerde scriptschrijver Anthony McCarten
3️⃣ Lovende reacties van kijkers, met een Audience Score op Rotten Tomatoes van 92%

‘I Wanna Dance’ is nu te huur bij Pathé Thuis

Op maandag 20 februari voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis de film toe aan haar aanbod; vanaf dat moment kon je hem kopen (voor €11,99). Je kon er ook voor kiezen om twee weken te wachten en de film vanaf maandag 6 maart voor een lagere prijs huren (vanaf €4,99).

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Meer informatie over de film

I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie is een nieuwe film over popicoon Whitney Houston. Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker) schittert als Whitney Houston in de muzikale biopic die gebaseerd is op het leven en de muziek van de legendarische zangeres. De film, geregisseerd door Kasi Lemmons (Harriet) naar een scenario van de voor een Oscar®-genomineerde Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody), neemt je mee op een emotionele, turbulente reis door het leven en de carrière van Houston.

TitelI Wanna Dance: The Whitney Houston Movie
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 25 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Muziek, Biografie
IMDb6,9 uit 6.700 stemmen
RegisseurKasi Lemmons
CastNaomi Ackie, Stanley Tucci, Ashton Sanders, Tamara Tunie, Nafessa Williams, Clarke Peters

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.