I, Pastafari (film, 2019) is nu te zien op Amazon Prime Video

Onder de recentelijk nieuwe films en series van Amazon Prime Video valt ook I, Pastafari. De documentaire gaat over de religie Pastafarianisme, ook bekend als de Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster. Hieronder vind je informatie over de 56 minuten-durende film en de trailer.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

I, Pastafari (2019) op Amazon Prime Video in Nederland

Pastafarianisme, ook wel bekend als de Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster (FSM), is lang als een grap beschouwd. Voor het eerst neemt deze documentaire de Pastafarianen en hun boodschap serieus. Het schijnbare gebrek aan oprechtheid van de FSM als religie (hun traditionele hoofdtooi is een vergiet, hun godheid een onzichtbaar spaghettimonster) heeft geleid tot het idee dat ze niet meer zijn dan een satire op de samenleving.

De organisatie werd in 2005 opgericht naar aanleiding van de publicatie van een open brief door Bobby Henderson, een recent afgestudeerde natuurkundige. Daarin protesteerde hij tegen de intentie van de Kansas State Board of Education om het onderwijs in intelligent design op openbare scholen toe te staan, in tegenstelling tot de evolutie.

Henderson betoogde dat het pastafarisch standpunt in dit debat evenveel waarde en aandacht verdient. De stichter van de kerk heeft betoogd dat hun waarden onder andere de noodzaak omvatten om “religie uit overheidsscholen te houden, geld uit de religie te houden, dat soort dingen”. Dat staat duidelijk op hun website: FSM is een echte, legitieme religie, net zo goed als elke andere. Het feit dat velen dit zien is als een satirische religie verandert niets aan het feit dat door elke standaard die men kan bedenken, onze religie net zo legitiem is als elke andere. En dat is het punt.

Verhaal

Met miljoenen gelovigen wereldwijd is de Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster de snelst groeiende religie ter wereld. I, Pastafari volgt een paar dappere leden van de kerk, de Pastafarianen, terwijl ze vechten voor hun religieuze vrijheid om toegang te krijgen tot voorrechten en uitzonderingen in de wet die aan andere religies worden toegekend. Onderweg dwingen de Pastafarianen sceptici de vraag te beantwoorden: “Wat is een echte religie eigenlijk”?

Trailer

Bekijk hieronder de eerste beelden van I, Pastafari om een idee te krijgen van de insteek van deze documentaire.


Details van de film

Titel: I, Pastafari
Soort: Film
Jaar: 2019
Duur: 56 minuten
Categorie: Documentaire
IMDb: 7.3 uit 60 stemmen
Regisseur: Michael Arthur
Schrijver: Michael Arthur
Cast: Niko Alm, Mathé Coolen, Mienke De Wilde
Trailer: Bekijk nu op YouTube
Kijken: Bekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video
Bestel: Bekijk nu op Bol.com

Het volledige aanbod van films en series op Amazon Prime Video in Nederland vind je bij de pagina Amazon Prime Video aanbod.