Deze film is al sinds de lancering een wereldwijde hit op Netflix

Hoewel we laatst nog berichtten dat Netflix van plan is om te stoppen met het maken van blockbusters, heeft de streaminggigant de laatste tijd nog wel een aantal grote films gelanceerd. En maar goed ook, want met een paar van deze topreleases heeft Netflix echte kijkcijferkanonnen te pakken. Sportdrama Hustle (2022) doet het bijvoorbeeld gigantisch goed en is al sinds de lancering een wereldwijde hit op het video on demand-platform.

‘Hustle’ is een enorme hit op Netflix

Hustle is niet alleen in de Verenigde Staten een enorme hit. In ruim 90 andere landen stemmen de kijkers ook massaal af op de meeslepende feelgoodfilm. Netflix laat weten dat de film inmiddels al meer dan 85 miljoen uren bekeken is. Hoewel het alweer bijna drie weken geleden is dat de Netflix Original gelanceerd werd op de streamingdienst, op 3 juni 2022 om precies te zijn, vind je hem nu dus nog steeds hoog in de top tien-lijsten van talloze landen, waaronder Nederland.

De film, waarin Adam Sandler een geflopte basketbalscout speelt die een potentiële superspeler uit Spanje haalt, doet het niet alleen bij het publiek goed. Met 92% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes zijn ook de critici zeer positief. De film staat hiermee in de top vijf van best ontvangen Adam Sandler-films.

Ook Netflix Original ‘Spiderhead’ met Chris Hemsworth doet het waanzinnig goed

Hustle moet in sommige landen inmiddels plaatsmaken voor een andere Netflix Original: Spiderhead, met Chris Hemsworth en Miles Teller. Ook in Nederland staat deze scifi-thriller op dit moment op de nummer één-positie, waardoor Hustle een plaatsje gezakt is. De film speelt zich af in een hypermoderne gevangenis, waar gevangenen strafvermindering krijgen als ze meedoen aan medische experimenten.

Over deze film zijn critici overigens minder positief. Hoewel de film bij het publiek ook waanzinnig goed scoort—al krijgt hij ook ‘slechts’ een 5,4 op IMDb (uit 18.000 stemmen)—wordt hij door sommige recensenten met de grond gelijkgemaakt. Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes scoort deze film zelfs maar een magere 41%.

Meer informatie over Hustle op Netflix

Wanneer een geflopte basketbalscout een potentiële superspeler vindt in Spanje, wil hij bewijzen dat ze beiden kunnen schitteren in de NBA.

TitelHustle
SoortFilm
Jaar2022
TaalEngels
Duur1 uur 58 minuten
CategorieKomedie, Drama
IMDb7,4 uit 53.000 stemmen
RegisseurJeremiah Zagar
CastAdam Sandler, Juancho Hernangómez, Queen Latifah, Ben Foster, Kenny Smith, Robert Duvall, Jordan Elizabeth Hull, María Botto, Heidi Gardner, Ainhoa Pillet, Anthony Edwards
KijkenBekijk nu op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.