True crime-kijktip op discovery+: documentaireserie ‘The Hunt for the Chicago Strangler’

Een schrikbarend aantal, voornamelijk zwarte, vrouwen is in de laatste 20 jaar in Chicago om het leven gekomen door wurgingen. De politie laat weten dat ze de zaken nog niet met elkaar hebben kunnen verbinden, maar familieleden en activisten zijn ervan overtuigd dat er een zieke geest door hun stad spookt. De driedelige true crime-serie ‘The Hunt for the Chicago Strangler’ is nu te zien op de streamingdienst discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Driedelige serie ‘The Hunt for the Chicago Strangler’ is nu te zien op discovery+

Van 1999 tot vandaag zijn in Chicago ten minste 51 vrouwen gewurgd aangetroffen. Hun lichamen waren als afval gedumpt in vuilnisbakken, steegjes en verlaten gebouwen. De zuidelijke en westelijke buurten zijn ground zero voor de overgrote meerderheid van deze moorden. De meeste slachtoffers zijn zwarte vrouwen en tot op de dag van vandaag zijn alle zaken, op één na, onopgelost gebleven. Is er een seriemoordenaar actief of zijn er meerdere moordenaars in Chicago die het gemunt hebben op vrouwen?

Door middel van intieme interviews met families, activisten, deskundigen, politici en politie, neemt deze driedelige serie een diepe duik in de moorden en hun effecten op hechte gemeenschappen. Ook worden andere soorten moord onderzocht: de langzame en verraderlijke moord op hele gemeenschappen door racisme en achterlating, en de poging tot (maar uiteindelijk onsuccesvolle) moord op hoop.

Hoe konden ten minste 51 vrouwen twee decennia lang schijnbaar ongestraft worden gewurgd, terwijl hun moordenaar of moordenaars tot op de dag van vandaag nog steeds op vrije voeten zijn? Terwijl de serie naar die antwoorden zoekt, komen er ook een aantal schokkende aanwijzingen aan het licht. Sinds een paar weken kun je op Discovery’s videodienst naar deze serie kijken. Ga direct naar The Hunt for the Chicago Strangler op discovery+.

Bekijk alvast de trailer

Mocht je eerst graag een indruk willen krijgen van hoe het programma in elkaar zit, dan kun je alvast een kijkje nemen bij de onderstaande trailer. In iets minder dan twee minuten krijg je in vogelvlucht een indruk van het aangrijpende en sinistere verhaal en de aanpak van de documentairemakers.

Meer true crime-programma’s op discovery+

Zou je graag meer waargebeurde misdaadprogramma’s op discovery+ bekijken? Ga direct naar de true crime-pagina op discovery+ of naar het overzicht van Investigation Discovery-programma’s om te zien wat de streamingdienst allemaal te bieden heeft. Hier vind je een verzameling van allerlei series en programma’s die op het video on demand-platform van Discovery te zien zijn.

Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in ons overzicht van 5 opmerkelijke true crime-programma’s, 5 true crime-programma’s over vermissingen en 5 true crime-programma’s over machtsmisbruik die je echt gezien moet hebben.


Synopsis: Discovery