De nieuwe ‘The Hunger Games’-film is nu al te streamen

Happy Hunger Games! Eind 2023 was het na jaren wachten eindelijk tijd om de wereld van de Hongerspelen weer te betreden in de prequel The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. De film duikt in het verleden van President Snow. Heb je hem gemist op het witte doek? Goed nieuws: je kunt hem nu streamen.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

President Snow staat centraal in nieuwe ‘Hunger Games’-film

The Hunger Games was in november terug op het witte doek. In The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes volgen we een jonge Coriolanus Snow, die we in eerdere films natuurlijk hebben leren kennen als de meedogenloze President Snow.

Hij groeit op in een gezin waarin hij het niet altijd even makkelijk heeft. Als hij geselecteerd wordt als mentor voor de tiende editie van de Hongerspelen hoopt hij het tij eindelijk te kunnen keren. Maar dan krijgt hij Lucy Gray Baird toegewezen, een meisje uit het arme district 12.

3 redenen om ‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds en Snakes’ te kijken

1️⃣ Eindelijk krijgen we meer achtergrondinformatie over President Snow en hoe hij zo geworden is. Dit zet alle gebeurtenissen uit de eerste vier The Hunger Games-films in een heel ander licht.

2️⃣ De regisseur van The Hunger Games: Catching Fire, The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 en Part 2 is terug voor deze prequel. Hij werkt met topacteurs als Viola Davis (The Help), Tom Blyth (Billy the Kid), Rachel Zegler (West Side Story), Hunter Schafer (Euphoria) en Peter Dinklage (Game of Thrones).

3️⃣ Kijkers waren razend enthousiast. Zo krijgt de film op IMDb een dikke 6,9 en regende het op social media positieve reacties. Bekijk er hieronder een paar.

‘The Hunger Games’-prequel staat op Pathé Thuis

Mocht je benieuwd zijn geworden naar de film en geen Valentijnsplannen hebben: sinds woensdag 14 februari kun je The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes zonder abonnement bekijken bij Pathé Thuis. Je kunt hem vanaf dan kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om tot 28 februari te wachten en de film dan voor een lagere prijs te huren.

Wil je weten welke bioscoopfilms er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.