Komt streamingdienst Hulu naar Nederland?

Spanning en sensatie! De CEO van The Walt Disney Company, Bob Iger, heeft aangegeven van plan te zijn om streamingdienst Hulu in 2021 internationaal uit te rollen. Dat zou ertoe kunnen leiden dat we vanaf volgend jaar naar allerlei extra films en series van The Walt Disney Company kunnen kijken die geschikt zijn voor ouder publiek dan Disney+. Hiermee zou het bedrijf mogelijk in kunnen spelen op het commentaar dat de streamingdienst te veel gefocust is op kinderen, waardoor een deel van de abonnees besloot na het einde van seizoen 1 van de populaire Star Wars-serie The Mandalorian het abonnement op Disney+ stop te zetten.

Ook vind je op Streamwijzer het volledige verwachte Hulu aanbod.

Via deze pagina kun je 7 dagen lang gratis Disney+ kijken!

Wat is Hulu?

Hulu is een SVOD streamingdienst die valt onder The Walt Disney Company, net als het gloednieuwe Disney+. Momenteel is de streamingdienst enkel nog uitgerold voor Amerikaans grondgebied, maar het lijkt erop dat dit in de toekomst gaat veranderen. Voor 2021 is het plan om het video on demand-platform internationaal uit te rollen.

Wat zijn de kosten van de streamingdienst?

Momenteel kost Hulu in de Verenigde Staten $5.99 met reclames en $11.99 wanneer de kijker (vrijwel) zonder reclames wil streamen. Meestal worden Amerikaanse prijzen in dollars vertaald naar dezelfde Nederlandse prijzen in euro’s.

Er is echter een bundel beschikbaar, waardoor je in combinatie met ESPN+ (een Amerikaans sportkanaal, mogelijk in Nederland vergelijkbaar of vervangbaar door het onder The Walt Disney Company vallende Fox Sports) een korting van 27% krijgt op de bundel met het goedkoopste abonnement van Hulu (van $17.97 voor $12.99).

Als je dit vertaalt naar Nederlandse prijzen, zou je de verwachte €5.99 en €6.99 per maand van Hulu en Disney+ bij elkaar op kunnen tellen tot €12.98. Mocht er in Nederland voor een bundel van beide streamingdiensten een vergelijkbare korting (± 27%) komen als in de Verenigde staten, dan kunnen we een combinatiebundel van ongeveer €9.48 per maand voor Hulu en Disney+ verwachten. Dit is echter nog niet bevestigd door de streamingdienst. Ook weten we nog niet officieel meer over een mogelijke aanvulling in de bundel door Fox Sports.

Wat is het verschil tussen Disney+ en Hulu?

In tegenstelling tot Disney+ is Hulu meer gericht op oudere kijkers. Hierdoor zijn in de Verenigde Staten bijvoorbeeld films en series te zien die volgens Disney niet geschikt zijn voor kinderen, maar wel voor volwassenen.

Denk hierbij aan series met geweld als Vikings en Homeland, maar ook comedy-series als Modern Family en Brooklyn Nine-Nine. Verder zijn er titels als South Park en Grey’s Anatomy te zien. Bovendien produceert de streamingdienst ook erg succesvolle Hulu Originals, waaronder het populaire The Handmaid’s Tale.

Disney+ kent daarentegen films en series van Marvel, Disney, Pixar, National Geographic en Star Wars en is daardoor meer gefocust op een jonger kijkpubliek. Op Streamwijzer vind je ook het volledige Disney+ aanbod in Nederland.

Komt streamingdienst Hulu in 2021 naar Nederland?

Het is erg waarschijnlijk dat The Walt Disney Company ons koude kikkerlandje uitkiest om Hulu in uit te rollen in 2021. Eerder werd al besloten om Nederland als exclusief testland te gebruiken voor de nieuwe streamingdienst Disney+, naar verwachting vanwege de loyale klantenbasis van het bedrijf, de streamingcultuur en de goed ontwikkelde internetverbindingen door het hele land. Vanwege het klaarblijkelijke succes van de pilot voorheen, kunnen we naar alle waarschijnlijkheid ook Nederland nomineren als één van de eerste landen waar Disney de video on demand-dienst van Hulu uit gaat rollen.

Wat zegt Disney Nederland hierover?

Helaas heeft een woordvoerder van The Walt Disney Company de verwachtingen nog niet officieel kunnen bevestigen tegenover de redactie van Streamwijzer. We zullen moeten wachten tot officiële uitlatingen in het nieuws gaan bevestigen dat Hulu ook daadwerkelijk naar Nederland gaat komen en of dat al in het jaar 2021 zal zijn.