Hoe laat, wanneer en waar is de huldiging van PSV?

PSV is kampioen van de Eredivisie in seizoen 2023-24. Natuurlijk wil je als fan dolgraag bij de huldiging in Eindhoven zijn. In dit artikel zetten we op een rij op welke tijd het feest begint en wat de locatie is, maar ook hoe je vanuit huis op tv en online kijken kunt. Vanaf 15 uur is alles te zien op tv bij ESPN 1. De meeste van hun vier kanalen zijn doorgaans betaald bij providers, maar via de streamingdienst CANAL+ kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in het pakket met televisie zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer. Waaronder dus de huldiging op het hoofdkanaal.

PSV is kampioen: dit is wanneer de huldiging in Eindhoven is

Het is officieel! PSV heeft de Eredivisie van het seizoen 2023-24 gewonnen na een spectaculaire overwinning op Sparta uit Rotterdam in eigen huis. Fans in heel Nederland en daarbuiten zijn dan ook logischerwijs in de wolken. De langverwachte huldiging is gepland op maandag 6 mei 2024 in de bruisende stad Eindhoven. Het wordt een dag vol festiviteiten, vreugde en ongetwijfeld een flinke dosis PSV-gekte.

Hoe laat elk onderdeel van de PSV huldiging op het programma staat

De huldiging is een middag- en avondvullend evenement met verschillende activiteiten. De dag begint om 15:00 uur, want dan starten de fesitiviteiten op het Stadhuisplein, de Markt en het 18 Septemberplein. Vervolgens begint het feest in het Philips Stadion vanaf 15:45 uur. Maar om 17:00 uur kan de PSV-vlag echt uit, want dan vertrekt de selectie en staf vanaf het stadion voor een route door de hele stad. Zij komen rond 18:45 uur aan op het Stadhuisplein. Vanaf 19:00 uur zal dan de huldiging op het bordes van het Stadhuis zijn en tegen 20:00 uur is het programma van de huldigingslocaties afgelopen. Wees wel op tijd, want vol is vol. De hele stad zal op zijn kop staan. Je kunt er overigens gratis bij zijn, dus kaarten kopen voor de huldiging is niet nodig.

Waar de huldiging precies plaatsvindt en hoe je er thuis op tv + online naar kunt kijken

De huldiging vindt plaats op het Stadhuisplein in Eindhoven. Voor de fans die niet in staat zijn om de huldiging persoonlijk bij te wonen, wees gerust. De hele huldiging zal live worden uitgezonden op televisie en online.

Op televisie kun je de hele huldiging volgen op ESPN 1. Ook de NPO zal, net als vorig jaar, weer op zijn inschakelen (ditmaal op zijn derde zender). Je kunt daardoor via NLZIET het feest weer volgen. Die uitzending vind je hier op de officiële website van de streamingdienst. Zorg er dus voor dat je je televisie op tijd afstemt op de huldiging van PSV om deel uit te maken van deze historische gebeurtenis! 👉 Ga direct naar de huldiging van PSV bij ESPN 1.

Hieronder vind je de beelden van mei 2018, de vorige keer dat de Eindhovenaren de schaal mee naar huis mochten nemen. Sindsdien hebben ze er dus 6 jaar op moeten wachten.