Waar kun je de huldiging van F1-wereldkampioen Max Verstappen in Parijs online kijken?

Max Verstappen is wereldkampioen in de Formule 1! Tijdens de 2021 FIA Prize Giving Ceremony vanuit Parijs wordt hij gehuldigd. Hier vind je hoe je online kunt kijken naar de huldiging op donderdag 16 december 2021 om 21:00 uur, een historisch moment in de Nederlandse sportgeschiedenis.

Hoe laat is de huldiging van Max Verstappen als wereldkampioen Formule 1 in Parijs?

Vandaag, op donderdag 16 december 2021, zal Max Verstappen worden ingehuldigd als wereldkampioen van dit Formule 1-seizoen. De ceremonie wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), een internationale federatie van verschillende nationale auto-, motorsport- en motorclubs. Het hoofdkantoor van de organisatie is ook in deze stad gevestigd

In een Instagram-bericht van de FIA wordt het schema al bekendgemaakt in Central European Time (CET), wat zowel de Nederlandse als Franse tijd is. Om 17:00 uur zal de FIA Champions Press Conference van start gaan, waarna om 21:00 uur de daadwerkelijke FIA Prize Giving Ceremony wordt voltrokken. Met andere woorden: om 5 uur ’s middag kun je voor de buis gaan zitten voor allerlei interviews en om 9 uur ’s avonds zul je zien hoe Max Verstappen wordt gehuldigd.

Waar kun de huldiging van Max Verstappen als F1-wereldkampioen online kijken?

Maar waar kun je dan naar de huldiging van Max Verstappen kijken? Hij zal officieel tot wereldkampioen Formule 1 worden gekroond op donderdag 16 december 2021 om 21:00 uur Nederlandse tijd in de FIA Prize Giving Ceremony. Deze ceremonie zal live worden uitgezonden vanaf de Facebook-pagina van de FIA. Ook de eerste persconferenties zijn via die pagina te volgen. Ga direct naar de officiële Facebook-pagina van de FIA om de huldiging te bekijken.

De huldiging zal dus niet live op TV of een streamingdienst te zien zijn, maar enkel en alleen via het kanaal van de FIA op dit sociale medium.

Volgend jaar te zien bij Viaplay

Dit jaar was het F1-seizoen nog te zien bij Ziggo, maar de uitzendrechten zijn recentelijk overgekocht door een nieuwe partij: Viaplay. Een abonnement op de streamingdienst zal verkrijgbaar zijn voor €13,99 per maand.

Deze nieuwe streamingdienst komt overvliegen vanuit de Scandinavische landen en heeft naast de rechten voor F1 ook voetbal (o.a. Premier League & Bundesliga), darten en KSW (Mixed Martial Arts) binnen weten te halen. Verder zullen er ook films en series op het video on demand-platform te zien zijn. De complete samenstelling van content vind je via de pagina met het Viaplay aanbod in Nederland.