Hoe laat, wanneer en waar is de huldiging van Feyenoord?

“You neeeeveeeer waaaalkkk… aloooone!” Feyenoord is kampioen van de Eredivisie in seizoen 2022-23. Natuurlijk wil je als fan dolgraag bij de huldiging in Rotterdam zijn. In dit artikel zetten we op een rij op welke tijd het feest begint en wat de locatie is, maar ook hoe je vanuit huis op tv en online kijken kunt. Vanaf 9 uur is alles te zien op tv bij ESPN 1. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Waaronder dus de huldiging op het hoofdkanaal.

Feyenoord is kampioen: dit is wanneer de huldiging in Rotterdam is

Het is officieel! Feyenoord heeft de Eredivisie van het seizoen 2022-23 gewonnen na een spectaculaire overwinning op Go Ahead Eagles uit Deventer in eigen huis. Fans in heel Nederland en daarbuiten zijn dan ook logischerwijs in de wolken. De langverwachte huldiging is gepland op maandag 15 mei 2023 in de bruisende stad Rotterdam. Het wordt een dag vol festiviteiten, vreugde en ongetwijfeld een flinke dosis Feyenoord-gekte.

Hoe laat elk onderdeel van de Feyenoord huldiging op het programma staat

De huldiging is een dagvullend evenement met verschillende activiteiten. De dag begint om 09:00 uur, want dan gaan de vakken open op de Coolsingel. Daar staan ook allerlei grote schermen, zodat je vanaf elke plek een goed zicht hebt. De evenementenlocatie op de Binnenrotte, die ook om diezelfde tijd open zal gaan, heeft tevens grote schermen met live beelden van de huldiging. De spelers zullen vanaf 12:00 uur de kampioensschaal tonen aan hun fans op het balkon. Wees wel op tijd, want vol is vol. De hele stad zal op zijn kop staan en zelfs de scholen zijn vrij. Je kunt er overigens gratis bij zijn, dus kaarten kopen voor de huldiging is niet nodig.

Waar de huldiging precies plaatsvindt en hoe je er thuis op tv + online naar kunt kijken

De huldiging vindt plaats op de iconische Coolsingel in Rotterdam. Voor de fans die niet in staat zijn om de huldiging persoonlijk bij te wonen, wees gerust. De hele huldiging zal live worden uitgezonden op televisie en online.

Op televisie kun je de hele huldiging volgen op ESPN 1 vanaf 09:00 uur. Vanaf 11:45 uur zal ook de NPO op zijn eerste zender inschakelen, waardoor je onder andere via NLZIET het feest kunt volgen. Die uitzending vind je hier op de officiële website van de streamingdienst. Zorg er dus voor dat je je televisie op tijd afstemt op de huldiging van Feyenoord om deel uit te maken van deze historische gebeurtenis! 👉 Ga direct naar de huldiging van Feyenoord bij ESPN 1.

Hieronder vind je de beelden van mei 2017, de vorige keer dat de Rotterdammers de schaal mee naar huis mochten nemen. Dat was toen voor het eerst in 18 jaar, maar ditmaal hebben ze er dus ‘slechts’ 6 jaar op hoeven wachten.

Hét moment: Feyenoord met kampioensschaal op Coolsingel