Komt ‘House of the Dragon’ op Netflix?

Abonnees van streamingdiensten in Nederland kunnen er de afgelopen weken bijna niet aan zijn ontkomen: overal hebben serieliefhebbers het over de langverwachte release van de Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon. Streamers die enkel een abonnement bij marktleider Netflix in Nederland hebben, vragen zich nog vaak af: komt House of the Dragon op Netflix? En is de serie momenteel op een andere streamingdienst te bekijken? Wij helpen je een handje.

Komt of staat de serie House of the Dragon op Netflix?

Bij de lancering van elke grote serie vragen liefhebbers zich af of de marktleider van de streamingdiensten—Netflix—ook de uitzendrechten in handen zal krijgen. De videodienst heeft een selectie van eigen Originals en koopt daarnaast soms van studio’s rechten aan om grote titels als Spider-Man: No Way Home (2021) of Manifest (4 seizoenen) te mogen vertonen.

Bij House of the Dragon en Game of Thrones zit dit echter anders. Warner Bros. Discovery heeft namelijk besloten om de uitzendrechten exclusief bij haar eigen videodienst HBO Max te houden, omdat ze met hun eigen grote titels graag abonnees naar de streamingdienst trekken. De kans dat de GoT-reeks dus aan het aanbod van Netflix toegevoegd zal worden, is jammer genoeg minimaal.

⛔️ Bij Netflix kun je deze serie niet zien, omdat het een Original serie van HBO is. Daardoor is hij sinds de releasedatum van 22 augustus 2022 te zien op HBO Max in Nederland.

House of the Dragon online kijken vanuit Nederland

✅ HBO Max: Alle afleveringen van de serie zijn exclusief op dit video on demand-platform te zien.

Boeken waarop de serie gebaseerd is zijn online verkrijgbaar

Naast het kijken van de serie kun je je ook alvast voorbereiden op House of the Dragon door de boeken van George R.R. Martin te lezen. De serie is namelijk gebaseerd op zijn verhalen. Hij liet eerder al weten wat je eigenlijk allemaal zou moeten lezen voordat je de spin-off serie gaat kijken. Vrij vertaald heeft hij hier het volgende over gezegd:

1. ‘The Princess and the Queen’ van George R.R. Martin

Deze uit 35.000 woorden bestaande novelle maakt onderdeel uit van de verhalenbundel Dangerous Women 1. Het verhaal zoomt in op de relatie tussen prinses Rheanyra Targaryen en koningin Alicent Hightower en hoe hun conflicten uiteindelijk leidden tot de burgeroorlog. Deze personages, gespeeld door Emma D’Arcy en Olivia Cooke, spelen ook in House of the Dragon een grote rol.

Dangerous Women 1 bestel je hier bij Bol.com of hier bij Amazon.nl 📗

2. ‘The Rogue Prince’ van George R.R. Martin

Deze novelle maakt onderdeel uit van de verhalenbundel Rogues. In dit verhaal wordt Daemon Targaryen gepasseerd in de navolging op de IJzeren Troon. Niet hij maar Rheanyra Targaryen wordt tot erfgenaam benoemd, iets waar Daemon het natuurlijk niet mee eens is. Hierop besluit hij weg te gaan om zijn eigen koninkrijk te stichten. In House of the Dragon wordt de rol van Daemon gespeeld door Matt Smith.

Rogues bestel je hier bij Bol.com of hier bij Amazon.nl 📘

3. ‘Fire & Blood’ van George R.R. Martin

Als je spoilers wilt vermijden, kun je deze misschien beter overslaan. De spin-off serie is namelijk volledig gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin. Het boek vertelt het verhaal van het Huis Targaryen en laat zien waar de bloederige strijd om de IJzeren Troon begon.

Fire & Blood bestel je hier bij Bol.com of hier bij Amazon.nl 📕