Kun je ‘House of the Dragon’ kijken zonder ‘Game of Thrones’ te hebben gezien?

Nu de splinternieuwe prequelserie House of the Dragon van start is gegaan bij HBO Max zijn veel mensen benieuwd hoe de verhaallijn zich verhoudt tot Game of Thrones. Zij vragen zich dan ook af: kun je House of the Dragon kijken als je Game of Thrones niet hebt gezien? In dit artikel leggen wij uit waarom dat geen enkel probleem is.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Prequelserie ‘House of the Dragon’ kijken zonder ‘Game of Thrones’ te hebben gezien

Vandaag, op maandag 22 augustus 2022, lanceerde HBO Max de eerste aflevering van de gloednieuwe serie House of the Dragon. Elke maandag zal een nieuwe episode te zien zijn bij het video on demand-platform en in totaal komen er 10 afleveringen online. HOTD is een spin-off serie van Game of Thrones, een van de grootste kijkcijferkanonnen van HBO aller tijden en eigenlijk van alle series die ooit zijn gemaakt.

Ondanks het feit dat House of the Dragon een spin-off van Game of Thrones is, is het goed mogelijk om de serie te kijken zonder GoT ooit te hebben gezien. Het betreft namelijk een prequel, dus de gebeurtenissen vinden plaats (200 jaar) vóór alles wat gebeurt in die legendarische serie. Er zijn nostalgische verwijzingen naar de succesvolle serie, zoals wij in onze recensie omschreven, maar je mist deze hints gelukkig niet als je zonder voorkennis naar HOTD kijkt.

Voorbereiding op ‘House of the Dragon’: dit kun je alvast lezen en kijken

Mocht je besluiten om House of the Dragon te gaan kijken zonder Game of Thrones te hebben gezien, dan kun je je al wel vast voorbereiden op deze nieuwe serie van HBO Max. Dit geldt overigens ook voor mensen die GoT wel hebben gekeken, want het kan nooit kwaad om weer wat kennis op te halen sinds de laatste keer dat je het gezien hebt.

Eerder schreven wij in het artikel ‘Dit moet je lezen en zien voordat je ‘House of the Dragon’ gaat kijken‘ al op wat je ter voorbereiding kon opzoeken. Zo is het altijd interessant om (nog eens) geliefde GoT-afleveringen als “The Dance of Dragons” en “Battle of the Bastards” te kijken of de boeken te lezen. Let wel op: als je nog van plan bent alle 8 seizoenen van Game of Thrones te gaan kijken ná House of the Dragon, dan kun je dit beter achterwegen laten. Anders overlaad je jezelf direct met heel wat spoilers. Daarnaast is het leuk om alvast even te kijken waar je de acteurs uit de serie van kunt kennen, zodat je je niet steeds afvraagt waarom hun gezichten je zo bekend voorkomen.

Meer informatie over deze langverwachte nieuwe serie van HBO Max

Vanaf vandaag zal er elke maandag een nieuwe aflevering van House of the Dragon worden uitgezonden bij HBO Max. Om 03:00 uur ’s nachts verschijnen de episodes online en het eerste seizoen zal eindigen op 24 oktober 2022. De afleveringen duren elk ongeveer een uur. Hieronder bekijk je, na S01E01 te hebben gezien, alvast de ‘Weeks Ahead Trailer’. Deze geeft je een inkijkje in wat je kunt verwachten van de rest van het seizoen. Veel kijkplezier gewenst!


Synopsis: HBO Max