‘House of Gucci’ nu voor het eerst online te huur

House of Gucci is een biografische misdaad dramafilm van Ridley Scott met onder andere Lady Gaga, Adam Driver en Al Pacino. De voor een Oscar genomineerde hitfilm is al een aantal weken beschikbaar om te kopen bij Pathé Thuis voor 15,99 euro. Vanaf donderdag 14 april 2022 is de film echter ook voor het eerst beschikbaar om te huren v.a. €4,99.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Vanaf 14 april is House of Gucci te huur bij Pathé Thuis

Het kijkcijferkanon met Lady Gaga Adam Driver werd een paar weken geleden voor een Academy Award genomineerd in de categorie ‘Best Makeup and Hairstyling’, maar ze grepen nét naast het felbegeerde gouden beeldje. Deze film volgt het waargebeurde verhaal van de bekende mode-familie Gucci en was al eerder bij Pathé Thuis beschikbaar als koopfilm voor €15,99, maar is vanaf donderdag 14 april dus ook te huur vanaf €4,99. Je kunt binnen 30 dagen beginnen met het kijken van de film, waarna je 48 uur de tijd hebt om hem af te zien.

Het misdaaddrama van regisseur Ridley Scott begint in 1978, wanneer de jonge Patrizia Reggiani de erfgenaam van het bekende modemerk, Maurizio Gucci, ontmoet. De twee worden snel verliefd, maar dramatisch bedrog, verraad en zelfs moord liggen op de loer.

Het plan voor deze film stond al jaren op de plank

Regisseur Ridley Scott (Blade Runner, The Martian) toonde al eerder in de jaren ’00 interesse in het verfilmen van het boek House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed van Sarah Gay Fordon. De rechten daarvan had hij toen al zelfs bemachtigd. Het project werd echter een aantal jaar ‘on hold’ gezet met ondertussen veel geruchten over verschillende regisseurs en castleden, waaronder Leonardo DiCaprio als Maurizio Gucci en Angelina Jolie als Patrizia Reggiani.

Nieuws over de film bleef een lange tijd uit, totdat Oscarwinnares Lady Gaga (A Star is Born) en Ridley Scott in november 2019 officieel hun deelname aan de film bekendmaakten. Naast Lady Gaga zijn onder andere de voor een Oscar genomineerde Adam Driver (Marriage Story) en Oscarwinnaars Al Pacino (Scent of a Woman) en Jared Leto (Dallas Buyers Club) in de film over het bekende mode-imperium te zien.

House of Gucci (film, 2021): verhaal en informatie

House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt, komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden.

TitelHouse of Gucci
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur2 uur en 37 minuten
IMDb6,7 uit 82.000 stemmen
CategorieMisdaad, Drama
RegisseurRidley Scott
CastLady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Al Pacino, Salma Hayek, Camille Cottin, Jack Huston, Reeve Carney

Synopsis: Universal Pictures International

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.