Komt er een ‘House of the Dragon’ seizoen 3?

In juni 2024 was het zover: House of the Dragon was terug op HBO Max. Iedere maandag kijk je naar een kersverse aflevering, tot de seizoensfinale op 5 augustus. Veel mensen vragen zich nu al af of er daarna nog meer komt. Met andere woorden: komt er een House of the Dragon seizoen 3? En wanneer dan? Wij zetten hier alle up-to-date informatie op een rijtje.

Komt er een ‘House of the Dragon’ seizoen 3 op HBO Max?

Op maandag 17 juni was het tijd voor het tweede seizoen van de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon. In seizoen 2 staat Westeros op de rand van een bloedige burgeroorlog. Koning Aegon en koningin Rhaenyra staan lijnrecht tegenover elkaar, en hun volgelingen daarom ook. Allebei geloven ze dat ze recht hebben op de Iron Throne en hun strijd splitst het rijk op in tweeën.

De vraag die rijst is of er ook een derde seizoen komt. Gelukkig heeft HBO Max hier op dit moment al groen licht voor gegeven. Dit deden ze zelfs vóór de première van seizoen 2. Showrunner Ryan liet eerder aan Entertainment Weekly weten dat ze al ver zijn met het schrijven van het script. George R.R. Martin, die je natuurlijk kent als de schrijver van de populaire reeks, had ook al medegedeeld dat er aan een derde en zelfs vierde seizoen gewerkt werd. Sinds kort is het heuglijke nieuws dan ook eindelijk bevestigd.

Wanneer komt ‘House of the Dragon’ seizoen 3 op HBO Max?

We weten op dit moment wel dát er een derde seizoen van House of the Dragon komt. De releasedatum kunnen we echter nog niet met je delen. Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Uitzendschema van seizoen 2

Op 17 juni keerde de serie terug op HBO Max. Er verschijnen in totaal acht afleveringen, die iedere maandag op het programma staan. De seizoensfinale staat gepland op 5 augustus. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op:

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1 “A Son for a Son”Maandag17 juni 2024
2NNBMaandag24 juni 2024
3NNBMaandag1 juli 2024
4“A Dance of Dragons”Maandag8 juli 2024
5NNBMaandag15 juli 2024
6NNBMaandag22 juli 2024
7NNBMaandag29 juli 2024
8NNBMaandag5 augustus 2024

Verhaal en trailer van seizoen 2

Westeros staat op de rand van een bloedige burgeroorlog waarbij de Green en Black Councils vechten voor enerzijds koning Aegon en anderszijds koningin Rhaenyra. Omdat beide partijen geloven recht te hebben op de Iron Throne, weerspiegelen de groen- en zwarte-trailers die twee perspectieven. In seizoen 2 splitst het rijk in tweeën en ‘All Must Choose’. 


Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.