Meningen verdeeld over nieuwe aflevering ‘House of the Dragon’: “Ontzettend saai”

Maandag was de dag waarop je lang gewacht hebt eindelijk aangebroken: de eerste aflevering van seizoen 2 van House of the Dragon verscheen op HBO Max. Opnieuw opent Westeros zijn deuren voor ons en barst de strijd om de Iron Throne los. Maar de start van het nieuwe seizoen weet nog niet iedereen te bekoren…

‘House of the Dragon’ is terug op HBO Max

Na het gigantische succes van Game of Thrones was het in 2022 tijd voor de langverwachte spin-off. House of the Dragon speelt zich 200 jaar vóór de gebeurtenissen uit de populaire serie af.

In seizoen 2 staat Westeros op de rand van een bloedige burgeroorlog. Koning Aegon en koningin Rhaenyra staan lijnrecht tegenover elkaar, en hun volgelingen daarom ook. Allebei geloven ze dat ze recht hebben op de Iron Throne en hun strijd splitst het rijk op in tweeën. Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

Kijkers zijn nog niet allemaal overtuigd door aflevering 1

Op maandag 17 juni verscheen de eerste aflevering van seizoen 2. Veel kijkers moeten er nog even inkomen en vinden het vrij saai beginnen. Tegelijkertijd zijn er ook een hoop kijkers die wél direct enthousiast zijn. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

‘House of the Dragon’ is iedere maandag te zien

Iedere maandag kijk je naar een splinternieuwe aflevering op HBO Max. In Amerika verschijnen de afleveringen op zondagavond al, maar vanwege het tijdsverschil staan ze bij ons in de nacht van zondag op maandag om 03:00 uur live. Met acht afleveringen wordt de laatste op maandag 5 augustus verwacht. Dit is het uitzendschema:

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“A Son for a Son”Maandag17 juni 2024
2NNBMaandag24 juni 2024
3NNBMaandag1 juli 2024
4“A Dance of Dragons”Maandag8 juli 2024
5NNBMaandag15 juli 2024
6NNBMaandag22 juli 2024
7NNBMaandag29 juli 2024
8NNBMaandag5 augustus 2024
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.