Wanneer komt ‘House of the Dragon’ seizoen 2 op HBO Max?

De langverwachte Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon is eindelijk gelanceerd op HBO Max en we zijn inmiddels zelfs al door alle tien de afleveringen heen. Door de bijna uitsluitend positieve reacties—zelf vonden we de pilotaflevering een van de beste aller tijden—werd de komst van een tweede seizoen razendsnel bevestigd. Ben jij ook benieuwd op welke datum deze gaat komen? Lees dan verder om het antwoord te vinden op de vraag: wanneer komt House of the Dragon seizoen 2?

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Wanneer komt seizoen 2 van ‘House of the Dragon’ naar HBO Max?

Eerder liet een insider al aan The Hollywood Reporter weten dat “HBO voorbereid is om heel snel groen licht te geven voor een tweede seizoen als de beoordelingen goed genoeg zijn”. En tot nu toe zijn ze dat zeker! Op het moment van schrijven scoort de serie met een gemiddelde van een 9 op IMDb verbluffend goed, en ook critici waren erg enthousiast. Bovendien heeft deze titel voor de best bekeken HBO-première ooit gezorgd. Allemaal redenen om dus uit te gaan van een verlenging. De baas van HBO heeft hier bovendien het volgende over gezegd in een ander interview met The Hollywood Reporter:

“Als ik moest wedden, zou ik zeggen dat er een behoorlijk grote kans is dat House of the Dragon een tweede seizoen krijgt. Maar we hebben de neiging om nieuwe titels wat ruimte en tijd te geven.”
– Casey Bloys (HBO content chief)

Een verlenging leek dus al onvermijdelijk, maar inmiddels is de bevestiging ook al gekomen: er is een tweede seizoen van House of the Dragon aangekondigd! Een officiële releasedatum is er nog niet, maar naar verwachting zal het niet voor eind 2023-begin 2024 zijn, gezien het feit dat de productie meestal minstens een jaar in beslag neemt. Voor grote producties zoals dit kan het echter soms nog langer duren. We laten het uiteraard direct via je mail weten zodra we meer informatie over de datum van S2 krijgen. Ondertussen vind je hieronder de aankondiging uit het persbericht:

“We zijn meer dan trots op wat het hele House of the Dragon team heeft bereikt met seizoen één. Onze fenomenale cast en crew zijn een enorme uitdaging aangegaan en hebben alle verwachtingen overtroffen door een show af te leveren die zichzelf nu al heeft gevestigd als must-see-TV. Een grote dank aan George, Ryan en Miguel voor het leiden van ons op deze reis. We kunnen niet enthousiaster zijn om door te gaan met het tot leven brengen van de epische saga van House Targaryen in seizoen twee.”
– Francesca Orsi (Executive Vice President, HBO Programming)

Waar gaat het verhaal van ‘House of the Dragon’ over?

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 10 afleveringen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb9 uit 32.000 stemmen
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.