Gruwelijke scène ‘House of the Dragon’ werd eerst aan “zo veel mogelijk vrouwen” vertoond

De makers van HBO Max‘ nieuwe hitserie House of the Dragon lieten een van de meest schokkende scènes uit de eerste aflevering eerst aan “zo veel mogelijk vrouwen” zien ter controle, om zeker te weten dat het niet te heftig was om uit te zenden. Volgens hen was het antwoord unaniem dat de beelden vertoond konden worden en gaven zelfs veel vrouwen aan dat het nóg intenser zou kunnen zijn.

Makers van HBO Max’ House of the Dragon lieten heftige scène eerst controleren door vrouwen

Belangrijk: dit artikel bevat spoilers over de eerste aflevering. Lees dus niet verder als je de aflevering nog niet hebt gezien en niet wil weten wat er gaat gebeuren.

In een interview met Popsugar, Metacritic en Insider hebben de showrunners van House of the Dragon, Miguel Sapochnik and Ryan Condal, gereageerd op hun aanpak om te zorgen dat de schokkende scène met de bevalling van Aemma Targaryen niet ‘excessief’ heftig zou zijn. In de eerste aflevering sterft zij tijdens de zware bevalling van haar zoon, nadat haar man (koning Viserys) besluit het kind uit haar buik te laten snijden in de hoop dat hij het zal overleven.

“We hebben er een punt van gemaakt om het aan zoveel mogelijk vrouwen te laten zien en hebben juist de vraag gesteld: ‘Was dit te gewelddadig voor jou?’ En unaniem was het antwoord ‘nee’. Vaak was de reactie: ‘Als we er iets over zouden moeten zeggen, dan zou het juist nóg meer moeten zijn.'”
– Miguel Sapochnik

In hetzelfde interview laat Sapochnik weten verschillende manieren te hebben getest om de scène te vertonen. Hij vond het belangrijk om de beelden “afschuwelijk echt” te maken, zonder dat het excessief heftig zou worden. Tegelijkertijd wilde hij een punt te maken over het gebrek aan keuzevrijheid bij vrouwen, aangezien koning Viserys zonder medeweten van zijn vrouw Aemma besluit de bloederige ingreep plaats te laten vinden. Ook vertelt de regisseur dat hij het belangrijk vindt om duidelijk te laten zien dat deze traumatische gebeurtenis de familie Targaryen uit elkaar laat vallen.

Kijkers reageren geschokt via social media

Via social media reageerden kijkers geschokt na de eerste aflevering van House of the Dragon. De pilotaflevering werd over het algemeen erg positief ontvangen (ook door ons, zoals te lezen in onze recensie), maar mensen waarschuwen elkaar voor de gruwelijke en mogelijk traumatische scène met de bevalling. Hieronder vind je een greep uit de reacties op Twitter.

Meer informatie over de Game of Thrones-prequelserie ‘House of the Dragon’ op HBO Max

House of the Dragon is mogelijk nu al de grootste serie van het jaar. Je vindt dan ook veel informatie over deze langverwachte Game of Thrones-prequelserie op de website van Streamwijzer. Hieronder vind je een paar interessante artikelen waarmee je nog meer te weten komt over dit fonkelnieuwe kijkcijferkanon van HBO Max. Alvast heel veel kijkplezier gewenst.

House of the Dragon-fans Nederland (+ Game of Thrones)

Bron: Insider