‘House of the Dragon’ is eindelijk terug (en dit kun je verwachten van seizoen 2)

Na twee jaar wachten is de dag eindelijk aangebroken: House of the Dragon is terug op HBO Max. Het tweede seizoen is vandaag van start gegaan. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Dit kun je verwachten van seizoen 2 van ‘House of the Dragon’

In augustus 2022 verscheen de langverwachte Game of Thrones-spin-off House of the Dragon op HBO Max. Kijkers waren direct ontzettend enthousiast en heel snel werd er een tweede seizoen besteld. En nu is het eindelijk zover: op maandag 17 juni verscheen de eerste nieuwe aflevering in het aanbod van de streamingdienst.

In seizoen 2 staat Westeros op de rand van een bloedige burgeroorlog. Koning Aegon en koningin Rhaenyra staan lijnrecht tegenover elkaar, en hun volgelingen daarom ook. Allebei geloven ze dat ze recht hebben op de Iron Throne en hun strijd splitst het rijk op in tweeën. Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

Hoeveel afleveringen heeft seizoen 2?

Het eerste seizoen bevatte tien afleveringen. Ook de eerste zes seizoenen van Game of Thrones telden dat aantal episodes. Helaas wijkt het tweede seizoen van de prequelserie wel wat af, want er zullen maar acht afleveringen verschijnen. De eerste is te zien op maandag 17 juni en de laatste op maandag 5 augustus. Hieronder vind je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“A Son for a Son”Maandag17 juni 2024
2NNBMaandag24 juni 2024
3NNBMaandag1 juli 2024
4“A Dance of Dragons”Maandag8 juli 2024
5NNBMaandag15 juli 2024
6NNBMaandag22 juli 2024
7NNBMaandag29 juli 2024
8NNBMaandag5 augustus 2024

Hoe laat komt ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

House of the Dragon wordt op zondagen om 21:00 uur lokale tijd op de televisiezender HBO in de Verenigde Staten uitgezonden en om 21:00 uur ET (Eastern Time) aan het aanbod van streamingdienst HBO Max toegevoegd. In Nederland zitten we in een andere tijdszone, waardoor het hier 6 uur later is. Nieuwe afleveringen zijn dus om 03:00 uur ’s nachts (van zondag op maandag) te zien.

Meer informatie over de serie

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022-
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.