Alle hoogtepunten van Max Verstappen uit het afgelopen Formule 1-seizoen op een rij

Het is tijd, de hoogste tijd…” Met nog slechts één race op de planning remmen we langzaam af richting het einde van het huidige Formule 1-seizoen. Liefhebbers moeten het een paar maanden zonder hun geliefde sport doen voordat de raceklasse weer terugkeert in maart 2024. Tijd om in zijn achteruit te schakelen en terug te blikken op alle hoogtepunten van Max Verstappen tijdens het afgelopen Formule 1-seizoen.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en kijk onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series of krijg 32% korting op F1 TV Pro als je kiest voor een jaarabonnement ✅

Start van de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Bahrein

Een hoogtepunt voor vele liefhebbers is natuurlijk de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Na maanden afwezigheid keerde de razend populaire autosport in het weekend van 3-5 maart 2023 terug op het beeldscherm. Tijdens de kwalificatie pakte Max Verstappen al meteen de poleposition. Zijn eerste van vele, zo bleek naarmate het seizoen vorderde. Ook gedurende de grote race op zondag domineerde de inmiddels drievoudig wereldkampioen het circuit. Zijn teamgenoot Sergio Pérez ging er met de tweede plek vandoor, verrassend gevolgd door Fernando Alonso voor het team van Aston Martin.

Nederland kleurt oranje tijdens de Grand Prix van Zandvoort

Uiteraard kan de Grand Prix van Zandvoort in deze terugblik vol hoogtepunten niet ontbreken. Tijdens het raceweekend van 25-27 augustus kleurde heel Zandvoort oranje om ‘onze’ eigen Max Verstappen naar de overwinning te juichen. In eigen huis wist de Nederlandse coureur wederom de poleposition te claimen. Het feest kon pas echt losbarsten toen Verstappen op zondag als eerste over de finishlijn scheurde. Hiermee won hij voor de derde keer op rij zijn eigen thuis-GP.

Record voor meeste eindoverwinningen achter elkaar

Max Verstappen was afgelopen seizoen heer en meester op het circuit. Deze indrukwekkende resultaten mondden uit in een nieuw record. Vanaf de Grand Prix van Miami tot aan de Grand Prix van Monza wist Verstappen maar liefst tien keer op rij de hoogste podiumplaats te bemachtigen. Voorheen stond het record op naam van Sebastian Vettel. Hij won tijdens zijn carrière negen keer achter elkaar.

Constructeurstitel voor het team van Red Bull

De twee coureurs van Red Bull domineerden afgelopen seizoen de competitie. Alleen in Singapore ging de eerste podiumplaats naar het team van Ferrari. Met nog vijf races op de planning mocht het team al vroegtijdig de constructeurstitel in ontvangst nemen. Tijdens de Grand Prix van Japan scheurde Verstappen wederom als eerste over de finish. Helaas viel Sergio Pérez uit, waardoor hij geen punten meer binnen kon racen. Doordat het puntenverschil na de race echter te groot was, kon het team niet meer worden ingehaald door Mercedes. Het feest kon dus al vroeg in het seizoen losbarsten voor de renstal.

Derde wereldtitel op zak

Een absoluut hoogtepunt is natuurlijk het behalen van de derde wereldtitel. Voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar op zondag was het al duidelijk dat Verstappen het kampioenschap tijdens de sprintrace op zaterdag veilig kon stellen. De coureur stond met 400 punten steevast bovenaan en had daardoor aan drie punten genoeg. Als Pérez eerste zou worden tijdens de sprintrace, moest Verstappen minimaal zesde eindigen. De Mexicaanse coureur crashte echter en kon daardoor de sprintrace niet meer vervolgen. Na twaalf ronden was het derde wereldkampioenschap daardoor een feit.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.