Holiday Classics op Pathé Thuis: deze filmklassiekers mag je niet missen

Nog maar een paar dagen en dan staan de feestdagen alweer voor de deur. Buiten wordt het steeds kouder, de kaarsjes kunnen weer aan en dat betekent dat het ook tijd is om lekker veel films te kijken. Maar welke titels mag je deze kerst nou echt niet missen? Pathé Thuis heeft in hun Holidays Classics-collectie een lijst van fijne films voor tijdens de feestdagen samengesteld. Een flink aantal daarvan kijk je ook echt alleen op Pathé Thuis—op streamingdiensten met een abonnement zijn ze namelijk niet te vinden. Hieronder vertellen we je er alles over.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Oude en nieuwe klassiekers voor de feestdagen op Pathé Thuis

Om het je nog makkelijker te maken om je tijdens deze koude (kerst)dagen met een dekentje op de bank te settelen, heeft de streamingdienst dit jaar voor de feestdagen een collectie gemaakt van films die je niet mag missen. Je vindt hier van alles, van echte kerstklassiekers als Home Alone (1990) en Love Actually (2003) tot nieuwere toppers als Happiest Season (2020) en The Nutcracker and the Four Reals (2018).

Neem vooral zelf een kijkje bij de Holiday Classics-collectie op de officiële Pathé Thuis-website om het complete aanbod te zien. Op de streamingdienst vind je daarnaast meer dan 5.000 andere titels en worden er iedere maand een flink aantal nieuwe films aan het aanbod toegevoegd.

5x Filmklassiekers die je nergens anders kijkt

TVOD-streamingdienst Pathé Thuis voegt de nieuwste bioscoopfilms vaak als eerste toe aan haar aanbod en biedt daarnaast ook veel oudere filmklassiekers als een van enigen aan. Hieronder vind je vijf filmklassiekers die nu op de streamingdienst te huren of te kopen zijn, maar die je niet op video on demand-platformen met een abonnement kunt kijken—zoals NetflixHBO MaxDisney+ViaplayVideoland of Amazon Prime Video.

1. Little Women (2019)

In Little Women, een film die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott, volgen we zussen Jo (Saoirse Ronan), Amy (Florence Pugh), Meg (Emma Watson) en Beth (Eliza Scanlen) in de jaren na de Burgeroorlog. Naast deze vier actrices spelen ook Timothée Chalamet, Meryl Streep, Laura Dern en Bob Odenkirk grote rollen in de film, en alleen voor deze indrukwekkende sterrencast zou je hem eigenlijk al op je lijstje moeten zetten. Ook voor de kostuums en de aankleding moet je hem zien, want Little Women wist hier in 2020 een Oscar voor in de wacht te slepen.

2. Intouchables (2011)

Intouchables is niet alleen een filmklassieker die iedereen gezien moet hebben, maar is ook een van de beste films die je op Pathé Thuis gaat vinden. Met een gemiddelde van een 8,5 op IMDb (uit bijna een miljoen stemmen) is de Franse film zeer geliefd onder het grote publiek. Of dit komt door de geweldige soundtrack, de hoofdrol van Lupin‘s Omar Sy of het ontroerende verhaal is niet te zeggen. De film draait om Philippe, die na een ongeval in een rolstoel belandt en de hulp van Driss inschakelt. Samen moeten ze om leren gaan met hun verschillen.

3. Fatman (2020)

In 2022 kunnen we Stranger Things-acteur David Harbour als alcoholische kerstman op het witte doek bewonderen in Violent Night, maar in 2020 ging Mel Gibson hem al voor in Fatman. De actiekomedie laat zien hoe de bebaarde kindervriend een aan lager wal geraakte zuipschuit is geworden die met het Amerikaanse leger moet samenwerken om zijn bedrijf in leven te houden. Als de verwende Billy een cadeau krijgt dat hem niet zint, stuurt hij een hitman op de kerstman af. En dat had hij beter niet kunnen doen…

4. The Goonies (1985)

In 1985 verscheen The Goonies op het witte doek, een fijne spektakelfilm voor de hele familie. Een groepje tieners vindt een plattegrond die hen naar een schat zou moeten brengen. Tijdens hun zoektocht beleven ze de gekste avonturen. Een van de producenten is de legendarische regisseur Steven Spielberg, bekend van onder meer Schindler’s List en Jaws, en dat belooft natuurlijk veel goeds!

5. Jack Frost (1998)

De afsluiter van dit lijstje is Jack Frost, een kerstfilm uit 1998 met Michael Keaton (bekend van onder meer Batman en Morbius) in de hoofdrol. Hij kruipt in de huid van de titulaire held, een rockmuzikant die door zijn werk vaak van huis is en zijn zoontje Charlie enigszins verwaarloost. Nadat hij door een auto-ongeluk om het leven komt, krijgt hij de kans om terug te keren als sneeuwman. Lukt het hem om de verloren tijd met Charlie goed te maken voordat het begint te dooien?

Kerstfilms op Netflix en andere streamingdiensten

Naast de kerstfilms en andere filmklassiekers die je op Pathé Thuis vindt, zijn er ook op de andere streamingdiensten natuurlijk genoeg feestelijke films te vinden. Daarom hebben wij eerder dit feestseizoen al dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2022 gelanceerd. Daarin vind je 111 kijktips die het zeker waard zijn om dit jaar rond kerst een kijkje bij te nemen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je genoeg te streamen hebt. Fijne feestdagen!


Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.