Hoeveel extra leden mag je toevoegen aan je Netflix-account?

Het is zover: steeds meer accounts worden door Netflix geblokkeerd omdat ze zich op een ander adres bevinden dan het primaire huishouden. Sinds kort heeft de streaminggigant namelijk besloten dat het niet meer mogelijk is om je account te delen, tenzij je samenwoont. Gelukkig kun je voor een kleine meerprijs van €3,99 per maand wel een plek voor een extra lid kopen en zo toch nog Netflix delen. Maar we krijgen veel de vraag: hoeveel extra leden mag je toevoegen aan je Netflix-account? In dit artikel laten we het weten.

Hoeveel extra leden mag je van Netflix toevoegen aan je account?

Het was altijd mogelijk om met verschillende huishoudens van hetzelfde Netflix-abonnement gebruik te maken, maar sinds kort kan dat niet meer. Aan de hand van je IP-adres, apparaat-ID en accountactiviteit stelt Netflix nu vast of je je op dezelfde locatie bevindt als het primaire, betalende huisadres of niet. Is dat niet het geval, dan wordt je account afgesloten.

Gelukkig kun je voor €3,99 per maand een plek voor extra lid kopen. Als extra lid krijg je toestemming om een eigen profiel te maken (of een oud profiel over te dragen) en met één scherm te kijken op een andere locatie dan die van het hoofdhuishouden. Zo kun je toch nog je abonnement delen met verschillende huishoudens en is een heel nieuw abonnement afsluiten niet nodig. Maar hoeveel extra leden zijn mogelijk?

Met een Standaard-abonnement kun je één extra lid toevoegen. Met een Premium-abonnement kun je twee extra leden toevoegen. Heb je een Basic-abonnement, dan is het helaas niet mogelijk om extra leden aan je account toe te voegen.

Zo werkt het toevoegen van een extra lid aan je Netflix-account

Het is helemaal niet lastig om een extra lid toe te voegen aan je Netflix-account, maar je moet wel even weten hoe het zit. Dat leggen we hieronder in een stappenplan uit. Voor het toevoegen van een extra lid moet je op een desktop inloggen, dus via je tv of telefoon werkt dit helaas niet. Zo gaat het:

  1. Log in op Netflix en ga naar een van de profielen
  2. Klik op je profielfoto en ga naar ‘Account’
  3. Ga hier naar het kopje ‘Extra leden’ en klik op ‘Een plek voor een extra lid kopen’
  4. Nodig het extra lid uit

Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.