Hoeveel ‘Avatar’-films zijn er in totaal?

Het is een van de succesvolste én meest geliefde filmreeksen aller tijden: Avatar. Maar hoeveel films zijn er eigenlijk precies gemaakt én hoeveel films over Jake Sully en de andere inwoners van Pandora komen er nog aan? Oftewel: hoeveel Avatar-films zijn er in totaal? Handig om te weten als je een marathon op de planning hebt staan. In dit artikel vind je alle informatie.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hoeveel ‘Avatar’-films zijn er gemaakt?

Tot nu toe bestaat de Avatar-reeks uit 2 films: Avatar uit 2009 en Avatar: The Way of Water uit 2022. Tussen het eerste en het tweede deel liet regisseur James Cameron ons ruim dertien jaar wachten, maar dit kwam ook doordat de makers al met de andere vervolgen bezig waren. De Avatar-franchise wordt in de toekomst dus nog verder uitgebreid.

Verder is er ook een documentaire verschenen over de productie van Avatar: The Way of Water. Het heet Avatar: The Deep Dive en toont interviews met zowel regisseur Cameron als acteurs Kate Winslet, Zoë Saldana en Sam Worthington. Hoe werden de spectaculaire onderwaterscènes opgenomen? Hoe ging het er achter de schermen aan toe? En wat vinden de acteurs eigenlijk van het eindresultaat?

Hoeveel vervolgen komen er nog aan binnen de ‘Avatar’-franchise?

De Avatar-franchise gaat in de toekomst dus nog uitgebreid worden. Er zijn op dit moment plannen voor nog drie vervolgen, wat de teller uiteindelijk op vijf Avatar-films moet zetten. De releasedata zijn er ook al. Avatar 3 (naar alle waarschijnlijkheid Avatar: The Seed Beater getiteld) moet verschijnen op 20 december 2024, Avatar 4 (Avatar: The Tulkun Rider) op 19 december 2026 en Avatar 5 (Avatar: The Quest for Eywa) op 22 december 2028.

Uiteraard kunnen hier altijd nog dingen tussendoor komen en moeten we de officiële informatie tegen die tijd afwachten, maar voor nu hebben we dus een grove schatting van hoe de komende jaren er op het gebied van Avatar uit gaan zien. Van nieuwe informatie houden we je altijd op de hoogte via je mail. Hieronder zetten we alle informatie voor je op een rijtje.

Deel(Voorlopige) titel(Voorlopig) releasejaarSoort
1Avatar2009Film
2Avatar: The Way of Water2022Film
Avatar: The Deep Dive2022Docu
3Avatar: The Seed Beater2024Film
4Avatar: The Tulkun Rider2026Film
5Avatar: The Quest for Eywa2028Film

Waar kun je de ‘Avatar’-films online kijken?

Avatar is momenteel te vinden op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis en op Disney+. Ook het tweede deel is gemaakt door 20th Century Fox, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van The Walt Disney Company, en zal daarom in de toekomst op hun streamingdienst verschijnen.

Gemiddeld duurt het 49 dagen totdat Disney+ bioscoopfilms online aanbiedt, maar helaas merken we dat de videodienst de periode tussen de twee releases bij de grotere bioscoopfilms nog weleens wil verlengen. Zo werd er bij Black Panther 2: Wakanda Forever een periode van 84 dagen (12 weken) aangehouden. Mocht dit voor Avatar 2 ook zo zijn, dan zal de film rond 8 maart 2023 op Disney+ verschijnen. De pagina van de film staat wel al live.

Bekijk alvast Avatar: The Way of Water op Disney+ 🍿

Avatar: The Way of Water | Officiële trailer | 20th Century Studios NL
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.