Hoeveel ‘Avatar’-films zijn er in totaal?

Het is een van de succesvolste én meest geliefde filmreeksen aller tijden: Avatar. Maar hoeveel films zijn er eigenlijk precies gemaakt én hoeveel films over Jake Sully en de andere inwoners van Pandora komen er nog aan? Oftewel: hoeveel Avatar-films zijn er in totaal? Handig om te weten als je een marathon op de planning hebt staan. In dit artikel vind je alle informatie.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hoeveel ‘Avatar’-films zijn er gemaakt?

Tot nu toe bestaat de Avatar-reeks uit 2 films: Avatar uit 2009 en Avatar: The Way of Water uit 2022. Tussen het eerste en het tweede deel liet regisseur James Cameron ons ruim dertien jaar wachten, maar dit kwam ook doordat de makers al met de andere vervolgen bezig waren. De Avatar-franchise wordt in de toekomst dus nog verder uitgebreid.

Verder is er ook een documentaire verschenen over de productie van Avatar: The Way of Water. Het heet Avatar: The Deep Dive en toont interviews met zowel regisseur Cameron als acteurs Kate Winslet, Zoë Saldana en Sam Worthington. Hoe werden de spectaculaire onderwaterscènes opgenomen? Hoe ging het er achter de schermen aan toe? En wat vinden de acteurs eigenlijk van het eindresultaat?

Hoeveel vervolgen komen er nog aan binnen de ‘Avatar’-franchise?

De Avatar-franchise gaat in de toekomst dus nog uitgebreid worden. Er zijn op dit moment plannen voor nog drie vervolgen, wat de teller uiteindelijk op vijf Avatar-films moet zetten. De releaseperiodes zijn er ook al. Avatar 3 (naar alle waarschijnlijkheid Avatar: The Seed Beater getiteld) moet verschijnen in december 2025, Avatar 4 (Avatar: The Tulkun Rider) in december 2029 en Avatar 5 (Avatar: The Quest for Eywa) in december 2031.

Uiteraard kunnen hier altijd nog dingen tussendoor komen en moeten we de officiële informatie tegen die tijd afwachten, maar voor nu hebben we dus een grove schatting van hoe de komende jaren er op het gebied van Avatar uit gaan zien. Van nieuwe informatie houden we je altijd op de hoogte via je mail. Hieronder zetten we alle informatie voor je op een rijtje.

Deel(Voorlopige) titel(Voorlopig) releasejaarSoort
1Avatar2009Film
2Avatar: The Way of Water2022Film
Avatar: The Deep Dive2022Docu
3Avatar: The Seed Beater2025Film
4Avatar: The Tulkun Rider2029Film
5Avatar: The Quest for Eywa2031Film

Waar kun je de ‘Avatar’-films online kijken?

Avatar én Avatar: The Way of Water zijn momenteel te vinden op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis en in het aanbod van Disney+. De laatste film werd hier op woensdag 7 juni 2023 aan het aanbod toegevoegd.

Bekijk direct Avatar: The Way of Water op Disney+ 🍿

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.