Hoeveel ‘After’-films zijn er in totaal?

Het liefdesverhaal van Tessa en Hardin ontstond in de boeken van Anna Todd en werd in 2019 voor het eerst naar het witte doek vertaald. Daarna kwamen er meerdere vervolgdelen. Maar hoeveel films zijn er eigenlijk precies gemaakt én hoeveel films over ‘Hessa’ komen er nog aan? Oftewel: hoeveel After-films zijn er in totaal? In dit artikel vind je alle informatie.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Hoeveel ‘After’-films zijn er?

Tot nu toe bestaat de After-reeks uit 5 films: After uit 2019, After We Collided uit 2020, After We Fell uit 2021, After Ever Happy uit 2022 en de nieuwste, After Everything uit 2023. Met After 5 komt de reeks waarin Hardin vertolkt wordt door Hero Fiennes Tiffin en Tessa door Josephine Langford officieel tot een einde.

🍿 Meer weten over After Everything? Lees het artikel → After 5 is nu te zien: dit is alles wat je moet weten over ‘After Everything’.

Komen er nog nieuwe ‘After’-films aan?

Zoals we hierboven aan hebben gegeven is het verhaal van Tessa en Hardin na After 5 voorgoed klaar. Dit komt niet als een verrassing, want de vijfde film was eigenlijk al een extraatje. De rest van reeks is gebaseerd op de succesvolle boekenserie van Anna Todd en die telt maar vier boeken (en een prequel). In feite had de serie dus na vier films afgerond moeten zijn, maar gelukkig werden we met After Everything nog getrakteerd op een extra deel.

Is het dan nu voorgoed klaar? Dat is helemaal nog niet zeker. Regisseur Castille Landon heeft namelijk aan de Teen Vogue laten weten dat er eventueel nog twee films in het vat zitten: een prequel vanuit het perspectief van Hardin (gebaseerd op Anna Todds Before) en een sequel over de kinderen van Hardin en Tessa. Dit zullen dan wel twee losstaande films zijn: wel over dezelfde personages en zich afspelend in hetzelfde universum, maar waarschijnlijk met andere acteurs. Meer is hier op dit moment nog niet over bekend. Wordt dus vervolgd!

Waar kun je de ‘After’-films online kijken?

Het is op verschillende streamingdiensten mogelijk om de After-films online te kijken. Zo kun je het eerste, tweede en derde deel in het aanbod van TVOD-streamingdienst Pathé Thuis vinden. De eerste film is daarnaast tevens bij Netflix te streamen. Enkel en alleen bij Amazon Prime Video kun je de volledige collectie momenteel streamen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.