Hoeveel afleveringen heeft ‘X-Men 97’ op Disney+?

Marvel-fans keken reikhalzend uit naar de nieuwe serie X-Men ’97 op Disney+. Hierin gaan de X-Men op nieuwe avonturen. Sinds 20 maart kijk je naar de eerste afleveringen, maar hoeveel weken kun je eigenlijk klaar gaan zitten? Oftewel: uit hoeveel afleveringen bestaat het eerste seizoen? Wij geven het antwoord op deze prangende vraag.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hoeveel afleveringen heeft ‘X-Men 97’?

Op woensdag 20 maart was het tijd voor de nieuwe serie X-Men ’97 op Disney+. Het is het vervolg op X-Men: The Animated Series uit 1992-1997 en dus hoor je veel bekende stemmen terug.

Het eerste seizoen van de X-Men-serie is momenteel in volle gang op Disney+. Maar op hoeveel afleveringen kun je eigenlijk rekenen? In totaal bestaat het eerste seizoen uit tien afleveringen. Het goede nieuws is dat ook een tweede én derde seizoen nu al in de maak zijn, dus het verhaal is nog lang niet klaar.

📺 Op de hoogte blijven van het aanbod van Disney+? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Uitzendschema van seizoen 1

Op woensdag 20 maart verschenen de eerste twee afleveringen op Disney+, met daaropvolgend wekelijkse episodes. De laatste zal verschijnen op woensdag 15 mei. Dit levert het volgende uitzendschema op:

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“To Me, My X-Men”Woensdag20 maart 2024
2“Mutant Liberation Begins”Woensdag20 maart 2024
3“Fire Made Flesh”Woensdag27 maart 2024
4“Motendo/LifeDeath – Pt 1”Woensdag3 april 2024
5“Remember It”Woensdag10 april 2024
6“LifeDeath – Pt 2”Woensdag17 april 2024
7“Bright Eyes”Woensdag24 april 2024
8“Tolerance is Extinction – Pt 1”Woensdag1 mei 2024
9“Tolerance is Extinction – Pt 2”Woensdag8 mei 2024
10“Tolerance is Extinction – Pt 3”Woensdag15 mei 2024

Verhaal en trailer van de serie

X-Men ’97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.