Hoeveel afleveringen heeft De Slimste Mens 2023 eigenlijk?

Op maandag 31 juli ging het splinternieuwe zomerseizoen van De Slimste Mens van start. Iedere werkdag kun je om 20:25 uur op NPO 1 genieten van 3-6-9, de Open Deur en de andere spellen, en natuurlijk van Philips Freriks en Maarten van Rossem. Maar hoe lang ben je hier eigenlijk iedere avond zoet mee? Of met andere woorden: hoeveel afleveringen heeft De Slimste Mens 2023? In dit artikel beantwoorden wij deze vraag.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Hoeveel afleveringen heeft De Slimste Mens 2023?

Ook in de zomer van 2023 is er traditiegetrouw weer een seizoen van De Slimste Mens te zien. De eerste aflevering verscheen op maandag 31 juli en daarna kunnen we zes weken lang iedere maandag t/m vrijdag een nieuwe aflevering verwachten.

Dit is wel even goed om te weten, want de vorige editie telde maar vier afleveringen per week. Nu kun je ook gewoon op vrijdag weer klaar zitten en zijn er iedere week dus vijf afleveringen. Dit betekent wel dat de serie een weekje minder lang uitgezonden wordt dan de vorige keer; toen was het zeven weken lang op tv. In totaal telt het seizoen 30 afleveringen. Dit zorgt ervoor dat de seizoensfinale deze keer op vrijdag 8 september valt.

Hoe laat en waar komt ‘De Slimste Mens’ op tv in 2023?

Sinds maandag 31 juli kun je iedere werkdag naar De Slimste Mens kijken op NPO 1. De afleveringen worden uitgezonden om 20:30 uur.

Is zes weken De Slimste Mens nou écht niet genoeg voor jou, dan hebben we trouwens nog goed nieuws: er komt nog een reeks aan deze nazomer. Op NPO Start en NLZIET kijk je vanaf 11 september (dus drie dagen na de seizoensfinale) vijf dagen lang naar De Slimste Mens: All Stars. In deze online serie nemen oud-kandidaten het tegen elkaar op en proberen ze tóch nog de felbegeerde titel van de slimste mens in de wacht te slepen.

Meer informatie over de serie

In De Slimste Mens strijden verschillende deelnemers tegen elkaar in een reeks rondes waarbij ze moeten laten zien hoe slim ze zijn. Geniet van spannende en uitdagende quizvragen en probeer te raden wie er als slimste uit de bus zal komen. Elke aflevering elimineert een deelnemer totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft.

TitelDe Slimste Mens
Jaar2006-
SoortSerie
Duur22 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorPhilip Freriks
JuryMaarten van Rossem

Synopsis: NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.