Hoeveel afleveringen heeft de serie ‘De Joodse Raad’?

De nieuwe oorlogsserie De Joodse Raad is onlangs van start gegaan op tv. Iedere zondagavond wordt het verhaal van vader en dochter David en Virrie Cohen tijdens de Tweede Wereldoorlog voortgezet. Maar op hoeveel afleveringen kun je eigenlijk rekenen en wanneer is de seizoensfinale? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Hoeveel afleveringen telt ‘De Joodse Raad’?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stelt de Duitse bezetter de Joodse Raad in om in contact te blijven met de Amsterdamse joodse gemeenschap. David Cohen is voorzitter van de Raad, zijn dochter laat juist honderden joodse kinderen onderduiken. De twee raken elkaar steeds meer kwijt.

De eerste aflevering van de splinternieuwe serie met onder meer Pierre Bokma en Claire Bender verscheen op zondag 10 maart, waarna je op wekelijkse afleveringen kunt rekenen. In totaal telt seizoen 1 vijf episodes. Je kunt ze nu allemaal vooruitkijken op NLZIET (via NPO Plus).

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op de Nederlandse tv? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Uitzendschema van ‘De Joodse Raad’

De eerste aflevering van De Joodse Raad verscheen dus op 10 maart. Na vijf weken, op zondag 7 april, vindt de seizoensfinale plaats. Dit levert het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdag (tv + NLZIET)Datum (tv)Datum (NLZIET)
1“De burgemeesters van Joods Amsterdam”Zondag10 maart 202410 maart 2024
2“De gele vlek”Zondag17 maart 202410 maart 2024
3“De Jodendictator”Zondag24 maart 202410 maart 2024
4“De langste nacht”Zondag31 maart 202410 maart 2024
5“De kleine Shoah”Zondag7 april 202410 maart 2024

Verhaal en trailer van de serie

In de vijfdelige serie De Joodse Raad wordt het aangrijpende verhaal verteld van vader en dochter Cohen. David Cohen (gespeeld door Pierre Bokma) was samen met Abraham Asscher (Jack Wouterse) voorzitter van de raad. David en zijn dochter Virrie Cohen (Claire Bender) proberen beiden op hun eigen manier zo goed mogelijk om te gaan met het kwaad dat hun gemeenschap bedreigt. Maar hierdoor dreigen ze elkaar juist te verliezen.


Synopsis: EO

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.