Hoeveel afleveringen heeft ‘House of the Dragon’ seizoen 2 eigenlijk?

Elke maandag is het weer een feestje, want dan komt er een gloednieuwe aflevering van de Game of Thrones-prequel House of the Dragon op HBO Max. Misschien zit jij elke week klaar of misschien wil je eerst wachten tot alle afleveringen online staan. In beide gevallen is het wel handig om te weten hoeveel weken de serie uitgezonden zal worden. Daarom beantwoorden wij in dit artikel de vraag: hoeveel afleveringen heeft House of the Dragon seizoen 2?

Aantal afleveringen van seizoen 2 van ‘House of the Dragon’

Het eerste seizoen van House of the Dragon ging op maandag 22 augustus 2022 in première met een eerste aflevering van 1 uur en 6 minuten. Daarna volgden er nog negen afleveringen, wat voor een totaal van tien afleveringen zorgde. Dit komt overeen met Game of Thrones, waarvan de eerste zes seizoenen ook elk tien afleveringen bevatten. In de laatste twee seizoenen werd hier met zeven en zes afleveringen wat van afgeweken.

Ook seizoen 2 van de prequelserie wijkt af. Deze telt namelijk maar acht afleveringen, waarvan de eerste op maandag 17 juni en de laatste op maandag 5 augustus 2024 live staat.

Uitzendschema van ‘House of the Dragon’ seizoen 2

House of the Dragon wordt om 21:00 uur lokale tijd op de televisiezender HBO in de Verenigde Staten uitgezonden en om 21:00 uur ET (Eastern Time) aan het aanbod van streamingdienst HBO Max toegevoegd. In Nederland zitten we in een andere tijdszone, waardoor het hier 6 uur later is. Nieuwe afleveringen zijn dus om 03:00 uur ’s nachts te zien. Bekijk hieronder het uitgebreide uitzendschema om alle informatie nog even op een rij te zien.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1 “A Son for a Son”Maandag17 juni 2024
2NNBMaandag24 juni 2024
3NNBMaandag1 juli 2024
4“A Dance of Dragons”Maandag8 juli 2024
5NNBMaandag15 juli 2024
6NNBMaandag22 juli 2024
7NNBMaandag29 juli 2024
8NNBMaandag5 augustus 2024

Meer informatie over de serie

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.


Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.