Hoeveel afleveringen heeft het nieuwste seizoen van ‘Doctor Who’?

Het is tijd voor een splinternieuw seizoen van Doctor Who. Deze keer wordt de rol van de vijftiende Doctor vertolkt door Ncuti Gatwa. Sinds 11 mei kijk je iedere zaterdag naar een kersverse aflevering op Disney+. Maar hoeveel afleveringen zullen er eigenlijk komen?

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hoeveel afleveringen heeft ‘Doctor Who’?

Ncuti Gatwa, die je kent van Sex Education of Barbie, staat op het punt om aan de slag te gaan als vijftiende Doctor in een splinternieuw seizoen van Doctor Who. Samen met zijn reisgenoot Ruby Sunday reist hij door tijd en ruimte, waarbij ze vrienden én vijanden maken. Zo komen ze oog in oog te staan met de machtigste tegenstander van de Doctor tot nu toe.

Het veertiende seizoen van de serie (en het eerste seizoen van deze hernieuwde versie) ging vorige week van start op Disney+. Maar op hoeveel afleveringen kun je dan rekenen? In totaal is het verhaal samengevat in acht afleveringen, de laatste verschijnt op zaterdag 22 juni in het aanbod van de streamingdienst.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Uitzendschema van ‘Doctor Who’ op Disney+

Op 11 mei verschenen de eerste twee afleveringen van deze nieuwe reeks Doctor Who in het aanbod van Disney+. Sindsdien wordt het verhaal van de Doctor en Ruby iedere zaterdag vervolgd, met de seizoensfinale op 22 juni. Dit levert onderstaand uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Space Babies”Zaterdag11 mei 2024
2“The Devil’s Chord”Zaterdag11 mei 2024
3“Boom”Zaterdag18 mei 2024
4“73 Yards”Zaterdag25 mei 2024
5“Dot and Bubble”Zaterdag1 juni 2024
6“Rogue”Zaterdag8 juni 2024
7“The Legend of Ruby Sunday”Zaterdag15 juni 2024
8“Empire of Death”Zaterdag22 juni 2024

Verhaal en trailer van de serie

De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.