Hoeveel afleveringen heeft seizoen 5 van ‘The Crown’ eigenlijk?

Na twee jaar wachten is op 9 november eindelijk het gloednieuwe seizoen van The Crown op Netflix verschenen. Maar hoe lang duurt dit seizoen eigenlijk? En staan alle afleveringen al op de streamingdienst? Of met andere woorden: hoeveel afleveringen heeft seizoen 5 van The Crown? Die vraag beantwoorden we in dit artikel.

Aantal afleveringen van seizoen 5 van ‘The Crown’

Het vijfde seizoen van de hitserie The Crown ging op woensdag 9 november 2022 in première op Netflix. Op die dag werden alle afleveringen over het Britse koningshuis in één klap live gezet, waardoor je nu direct het complete seizoen kunt bingen. Dit bestaat, net als de vorige vier seizoenen, uit tien afleveringen die elk tussen de 50 en 60 minuten duren.

Wanneer komt seizoen 6 van ‘The Crown’ op Netflix?

De laatste tijd kiest Netflix er vaak voor om een seizoen in twee delen op te splitsen. Met The Crown hebben ze dit niet gedaan, hoewel dit wel had gekund. Het oorspronkelijke plan was namelijk om na vijf seizoenen te stoppen, maar het verhaal bleek te complex om in tien afleveringen te proppen. Vandaar dat de serie nu verlengd is met een zesde seizoen.

Wanneer de nieuwe afleveringen naar de streamingdienst komen, is op dit moment nog niet bekend. Dit jaar hoeven we er niet meer op te rekenen en we verwachten ze eigenlijk niet voor het najaar van 2023—op zijn vroegst. Uiteraard hoor je het direct via je mail als Netflix bekend heeft gemaakt wanneer zij de nieuwe afleveringen aan het aanbod zullen toevoegen.

Waar gaat het verhaal van ‘The Crown’ over?

In dit royale kostuumdrama ontdekken we veel over de Britse politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Queen Elizabeth II. We duiken diep in de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven in deze populaire historische dramaserie.

TitelThe Crown
Jaar2016-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis
MakerPeter Morgan
CastImelde Staunton, Elizabeth Debicki, Lesley Manville, Jonathan Pryce, Dominic West
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.