Hoeveel afleveringen heeft ‘Big Brother’ 2024?

Het nieuwe seizoen van Big Brother is weer in volle gang. Onder toeziend oog van meer dan honderd camera’s worden de bewoners de hele dag in de gaten gehouden. Het realityprogramma is maar liefst zes dagen per week te volgen op tv en op Videoland/NLZIET. Maar hoeveel weken gaat het eigenlijk duren? Oftewel: hoeveel afleveringen heeft Big Brother 2024? Wij vertellen je alles wat tot nu toe bekend is.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Duur van ‘Big Brother’ 2024 is sinds kort bekend

Op 15 januari 2024 was het zover: Big Brother was terug op de buis. Zes dagen per week kun je naar het programma kijken, namelijk van maandag t/m vrijdag om 20:30 uur en op zaterdag om 20:00 uur. In het weekend is het tijd voor de liveshow. Maar hoeveel afleveringen telt het nieuwe seizoen nu eigenlijk?

De duur van een seizoen verschilt per jaar. Het format gaat uit van 100 dagen, maar soms wordt hiervan afgeweken. Zo duurden de seizoenen in 2022 en 2023 allebei maar 86 dagen. Het huidige seizoen wijkt van allebei af en duurt geen 100 én geen 86 dagen, in plaats daarvan zijn het er 93.

Hoeveel afleveringen telt ‘Big Brother’ 2024?

Als we van 86 dagen waren uitgegaan, dan zou de seizoensfinale plaatsvinden op zaterdag 6 april 2024. In totaal zou het programma dan 12 weken worden uitgezonden en dit zou neerkomen op maar liefst 72 uitzendingen. Maar nu worden we getrakteerd op een weekje langer Big Brother-plezier. Dit betekent dat de finale op zaterdag 13 april 2024 plaatsvindt, dat we 13 weken van de show kunnen genieten en dat er in totaal maar liefst 78 uitzendingen komen.

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op de Nederlandse tv? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Meer informatie over het programma

Big Brother 2023 wordt gepresenteerd door presentatrice Geraldine en Tatyana. Dit realityprogramma heeft een dagelijkse uitzending via de RTL 5 livestream. In het programma daagt de samenleving kandidaten uit om deel uit te maken van een experiment. 100 dagen lang 24/7 volgt de cameraploeg de mensen in het Big Brother-huis. De deelnemers hoeven alleen zichzelf te zijn, zonder social media. Wat is de realiteit?

TitelBig Brother
Jaar1999
SoortSerie
CategorieReality
IMDb-cijferGemiddeld 2.5 uit 10

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.