Hoeveel afleveringen heeft de Star Wars-serie ‘The Acolyte’?

Het is eindelijk tijd voor Star Wars-fans om in een nieuwe serie te duiken. Op woensdag 5 juni zijn de eerste afleveringen van The Acolyte op Disney+ verschenen. Maar is het eigenlijk al bekend hoeveel weken het gaat duren? En hoeveel afleveringen het eerste seizoen precies telt? Wij geven antwoord op deze belangrijke vragen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hoeveel afleveringen heeft ‘The Acolyte’?

Met The Acolyte duiken we terug in de tijd. We vertrekken naar de laatste (en meest machtige) dagen van het High Republic-tijdperk, oftewel de periode zo’n 100 jaar vóór Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. Centraal staat Jedi-meester Sol. Hij onderzoekt een reeks moorden op Jedi, gepleegd door een gevaarlijke krijger uit zijn verleden. Maar hoe lang doet hij dat?

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen. Op woensdag 5 juni verschenen er direct twee, daarna is het iedere week tijd voor een splinternieuwe episode.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Uitzendschema van ‘The Acolyte’

Iedere woensdag wordt het verhaal van The Acolyte vervolgd. Omdat we op acht afleveringen kunnen rekenen, valt de seizoensfinale op woensdag 17 juli. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op:

AfleveringWeekdagDatumNederlandse tijd
1Woensdag5 juni 202403:00 uur ’s nachts
2Woensdag5 juni 202403:00 uur ’s nachts
3Woensdag12 juni 202403:00 uur ’s nachts
4Woensdag19 juni 202403:00 uur ’s nachts
5Woensdag26 juni 202403:00 uur ’s nachts
6Woensdag3 juli 202403:00 uur ’s nachts
7Woensdag10 juli 202403:00 uur ’s nachts
8Woensdag17 juli 202403:00 uur ’s nachts

Meer informatie over de serie

Honderd jaar voor de opkomst van het Keizerrijk hadden de Jedi-orde en de Galactische Republiek eeuwenlang geen oorlog. Tijdens een onderzoek naar een schokkende misdaadgolf komt een Jedi-meester tegenover een gevaarlijke krijger uit zijn verleden te staan.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.