Hoeveel afleveringen heeft ‘A Small Light’? (+ uitzendschema)

In de week van 4 en 5 mei verscheen de oorlogsserie A Small Light op Disney+. Dit draait om de beschermer van de familie Frank, Miep Gies. Misschien zit jij wekelijks klaar voor deze serie of misschien wilde je juist wachten tot alle afleveringen online staan; in beide gevallen is het wel handig om te weten hoe lang de serie precies duurt. Daarom beantwoorden wij in dit artikel de vraag: hoeveel afleveringen heeft dit seizoen van A Small Light?

Hoeveel afleveringen heeft seizoen 1 van ‘A Small Light’?

Op dinsdag 2 mei gingen de eerste twee afleveringen van A Small Light in première. Daarna volgden er wekelijks twee episodes. In totaal zijn er acht afleveringen gemaakt, wat betekent dat de seizoensfinale in Nederland op dinsdag 23 mei viel.

Ook National Geographic zendt de afleveringen uit. De eerste was te zien op dinsdag 2 mei om 21:30 uur, de tweede op donderdag 4 mei om 21:30 uur. In de daaropvolgende weken komen de nieuwe afleveringen ook steeds op de dinsdag en de donderdag op de buis, dus de laatste aflevering is bij hen twee dagen later te zien: op donderdag 25 mei.

Uitzendschema van ‘A Small Light’ seizoen 1

A Small Light werd in Nederland iedere dinsdagochtend om 09:00 uur toegevoegd aan het aanbod van Disney+ en wordt iedere dinsdag en donderdag om 21:30 uur uitgezonden op National Geographic. Bekijk hieronder het uitgebreide uitzendschema om alle informatie nog even op een rij te zien.

AfleveringTitelReleasedatum Disney+Releasedatum National Geographic
1“Pilot”Dinsdag 2 meiDinsdag 2 mei
2“Welcome to Switzerland”Dinsdag 2 meiDonderdag 4 mei
3“Motherland”Dinsdag 9 meiDinsdag 9 mei
4“The Butterfly”Dinsdag 9 meiDonderdag 11 mei
5“Scheissfeld”Dinsdag 16 meiDinsdag 16 mei
6“Boiling Point”Dinsdag 16 meiDonderdag 18 mei
7“What Can Be Saved”Dinsdag 23 meiDinsdag 23 mei
8“Legacy Dinsdag 23 meiDonderdag 25 mei

Waar gaat het verhaal van ‘A Small Light’ over?

A Small Light gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.

TitelA Small Light
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Historisch
MakersJoan Rater, Ton Phelan
CastBel Powley, Joe Cole, Amira Casar, Billie Boullet, Ashley Brooke, Liev Schreiber

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.