Hoe werkt Pathé Thuis?

In het landschap van de streamingdiensten in Nederland is Pathé Thuis toch vaak nog een vreemde eend in de bijt. Ondanks de zeer recente en goede films zijn ze vaak nog minder bekend met het model dat toch ietwat afwijkt van Netflix en vergelijkbare streamingdiensten. Daarom geven we in dit artikel uitgebreid antwoord op de vraag: hoe werkt Pathé Thuis?

Hoe werkt Pathé Thuis?

Door middel van zes vragen kom jij erachter wat Pathé Thuis is, welke kosten ermee gemoeid zijn, hoe je een account kunt aanmaken en hoe films te huren of kopen zijn. Ook leggen wij uit hoe je naast het bekijken van films op je laptop, computer of mobiel ook de films uit het aanbod kunt bekijken op je televisie.

Wat is Pathé Thuis?

In 2011 werd de streamingdienst Pathé Thuis opgericht. Het is een TVOD streamingdienst, wat betekent dat je niet een vast bedrag per maand betaalt om onbeperkt films te kijken zoals bij een SVOD streamingdiensten als bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Disney+ of Amazon Prime Video.

Je betaalt daarentegen een verschillend bedrag per film om de titel ofwel 48 uur te huren ofwel voor altijd te kopen. Meestal zijn de nieuwste films het eerste bij Pathé Thuis en Ziggo On Demand te bekijken en komen ze daarna op de SVOD streamingdiensten.

Hoe kun je een account aanmaken bij de streamingdienst?

Pathé Thuis account aanmaken

Je kunt een account bij het video on demand-platform van Pathé Thuis aanmaken door naar de aanmeldpagina te gaan. Je hoeft hier enkel je voornaam, e-mailadres en wachtwoord in te voeren om een account aan te maken. Vervolgens kun je kiezen om de nieuwsbrief te ontvangen met nieuwe releases en aanbiedingen. Je maakt je aanmelding compleet door op de grote gele knop met aanmelden te klikken.

Is Pathé Thuis gratis of zijn er kosten voor een abonnement?

Overzicht film Harry Potter

Het is helemaal gratis om je aan te sluiten bij Pathé Thuis. Er zijn alleen kosten verbonden aan de aankoop van een losse film of serie. Dat is te zien als je bij een losse film op de informatiepagina aan het kijken bent. Hier vind je naast het jaar, de duur, het genre, de taal, de ondertiteling en een synopsis ook informatie over de cast & makers en een grote knop om de film te kijken. Meer over de prijs van films vind je bij ons artikel over Pathé Thuis kosten.

Hoe kun je een film huren of kopen?

Film huren kopen Pathé Thuis

Als je op de grote knop met kijken klikt bij een losse film, krijg je de optie om de titel te huren of kopen. Het is doorgaans een stuk goedkoper om een film te huren, dan om hem te kopen. Ook kan een verschil in lage (SD) en hoge (HD) kwaliteit weerspiegeld worden in de prijs. Let er wel op dat je een film bij huren slechts kunt kijken in de 48 uur na je transactie. Bij de koop van een film is deze voor altijd in je account te bekijken.

Welke films zijn er allemaal te bekijken op Pathé Thuis?

Genre van de films

In het aanbod van Pathé Thuis zijn ontzettend veel films te bekijken. De bibliotheek is zo gigantisch groot, dat we je voornamelijk aan zouden willen raden om zelfs eens een kijkje te nemen om te zien of je favorieten ertussen staan. Ga hiervoor naar de website van Pathé Thuis en kijk via de knop Genre of vul rechts bovenin je gezochte filmtitel in en klik op enter.

Hoe kun je Pathé Thuis kijken op je TV?

TV Pathé Thuis casten Chromecast

Natuurlijk kun je films van Pathé Thuis kijken op je mobiel, laptop of computer. Daarnaast zijn er allerlei verschillende manieren om naar films op Pathé Thuis te kijken op je TV. De meest gebruikelijke methodes hiervoor zijn als volgt:

  • Installeer de app op je Smart TV
  • Stream via je Chromecast
  • Stream via je Apple TV
  • Installeer de app op je Playstation 4
  • Deel je scherm via een HDMI-kabel
  • Kijk via een webbrowser op je televisie
  • Gebruik de app op je TV mediabox van Ziggo, KPN of een andere provider


Veelgestelde vragen

Wat is Pathé Thuis?

Pathé Thuis is een streamingdienst uit 2011 waarop je allerlei films kunt kijken.

Is Pathé Thuis gratis of zijn er kosten voor een abonnement?

Er zijn geen kosten aan een aanmelding bij Pathé Thuis verbonden, maar wel aan de losse huur of koop van films

Welke films zijn er allemaal te bekijken op Pathé Thuis?

Het volledige aanbod is te bekijken op de website van Pathé Thuis.

Hoe kun je een account aanmaken bij Pathé Thuis?

Een account is simpel aan te maken met enkel je voornaam, e-mailadres en zelf gekozen wachtwoord.

Hoe kun je een film huren of kopen bij Pathé Thuis?

Een film is te huren of kopen door te klikken op de grote gele knop bij een losse filmpagina op de website van Pathé Thuis

Hoe kun je Pathé Thuis kijken op je TV?

Er zijn allerlei manieren om Pathé Thuis te kijken op je TV, waaronder de Smart TV app, Chromecast, Apple TV, Playstation 4, HDMI-kabel, webbrowser en de TV mediabox app.