‘Hoe Overleef Ik… De Podcast’: Francine Oomen geeft raad aan volwassen geworden fans

Een nieuw hoofdstuk in de razend populaire ‘Hoe Overleef Ik…’-reeks is aangebroken. Na het grote succes van de boekenreeks, die liep van 1998 tot 2015, maakt auteur Francine Oomen een verrassende comeback met en gloednieuwe podcast. In ‘Hoe Overleef Ik… De Podcast’ richt ze zich op de volwassenen die met haar boeken zijn opgegroeid en biedt ze waardevol advies aan de twintigers en dertigers die nu geconfronteerd worden met nieuwe levensvragen en uitdagingen. Elke week verschijnt er op woensdag een nieuwe aflevering online.

Van survivaltips voor tieners naar levensadvies voor volwassenen in ‘Hoe Overleef Ik… De Podcast’

Jaren na het schrijven van haar succesvolle boekenreeks vol survivaltips voor tieners keert Francine Oomen sinds deze week terug naar haar trouwe publiek met een volledig herziende aanpak. Het idee voor ‘Hoe Overleef Ik… De Podcast’ ontstond na een oproep op TikTok van een fan die Oomen vroeg om advies voor twintigers en dertigers. De video ging compleet viral en resulteerde in duizenden reacties en verhalen van trouwe lezers die op zoek waren naar de wijze raad van Oomen nu zij zelf volwassen zijn geworden. Door dit enorme enthousiasme besloot Oomen om een podcast te creëren waarin zij ingaat op de vragen en zorgen van haar volwassen geworden lezers.

‘Hoe Overleef Ik… De Podcast” is een intiem en openhartige productie, waarin Francine Oomen in gesprek gaat met haar volwassen geworden lezers over actuele levensvragen. Onderwerpen zoals het omgaan met een burn-out, het navigeren door relaties, het aflossen van studieschulden, het omgaan met stress over de toekomst en het overwinnen van het ‘imposter syndroom’ worden behandeld. Het eerste seizoen zal in totaal bestaan uit 13 afleveringen, waarin dus een breed scala aan tips en inzichten voor de luisteraars voorbijkomt.

@francineoomenhoi Hoe overleef ik… de podcast gaant 4 april online! Abonneren!#hoeoverleefik #francineoomen #hoidepodcast #hoeoverleefikvolwassenzijn #fyp##f#foryou#viral_video #hoeoverleefikzondersurvivaltips#generatiez#millennials@Masha#hoeoverleefikzondersurvivaltipsdley Braafhart @TITIA @NOOR @Bente @alleswatmijnvadernietmaglezen @Podimo NL ♬ origineel geluid – Francine

Eindelijk een stem bij de ‘Hoe Overleef Ik…’-boekenreeks

De nieuwe Hoe Overleef Ik-podcast is dus voor veel trouwe volgers een interessante mix van nostalgie en actuele levensadviezen. Fans van de originele boekenreeks zullen blij zijn om eindelijk eens de stem van Oomen bij haar adviezen te horen. In de afleveringen worden overigens niet alleen maar problemen besproken, maar Francine deelt ook concrete en bruikbare tips om met bepaalde situaties in het leven om te gaan.

Francine Oomen heeft besloten om niet alleen in gesprek met haar lezers, maar om ook interessante gasten uit te nodigen die hun eigen ervaringen en inzichten delen in de podcast. Zo is in de eerste aflevering Jurriaan Hendriks te gast. Hij is de jongen die de TikTok-oproep plaatste en deelt zijn verhaal over het omgaan met het eerdergenoemde imposter syndroom.

Een veelbelovende toekomst voor de podcast

Zoals in de hierboven ingesloten tweets te lezen is, is de lancering van ‘Hoe Overleef Ik… De Podcast’ gepaard gegaan met ontzettend veel positieve reacties van fans. De toekomst lijkt dan ook al vanaf het begin rooskleurig. Veel fans zullen hopen dat er nog meer seizoenen zullen volgen, met nog meer boeiende onderwerpen en inspirerende gasten. ‘Hoe Overleef Ik… De Podcast’ is nu te beluisteren op al je favoriete podcastapps, waaronder Podimo, Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Hieronder vind je de player van Apple, waar nu de eerste aflevering van 45 minuten online staat. Daarnaast vind je er ook de twee minuten-durende trailer.