Hoe lang duurt ‘Oppenheimer’ precies?

Een van de meest geanticipeerde films van 2023 draait nu eindelijk in de bioscoop. We hebben het natuurlijk over Oppenheimer. Maar aangezien films tegenwoordig een steeds langere speeltijd krijgen en ook Christopher Nolan natuurlijk niet bekendstaat om zijn korte films, wil je misschien wel weten hoeveel tijd je voor deze titel moet vrijhouden. Oftewel: hoe lang duurt Oppenheimer precies? In dit artikel vind je het antwoord.

📺 Meer weten over de film? ➝ Lees hier ons artikel met alle informatie over Oppenheimer (2023).

Hoe lang duurt ‘Oppenheimer’?

Oppenheimer heeft een speelduur van 180 minuten en dus precies 3 uur. Hiermee is dit de langste film van topregisseur Christopher Nolan, die met Interstellar (2 uur en 49 minuten), The Dark Knight Rises (2 uur en 44 minuten) en Tenet (2 uur en 30 minuten) ook al voor een behoorlijk lange zit zorgde. Volgens veel kijkers maakt deze lange speelduur overigens niet veel uit.

Wanneer is ‘Oppenheimer’ te streamen?

Oppenheimer werd gedistribueerd door Universal Pictures en daarom is de kans erg groot dat we hem in de toekomst op de streamingdienst SkyShowtime kunnen bekijken. Dit is alleen nog niet officieel bevestigd en we weten ook nog niet wanneer de film daar eventueel verschijnt. Wat wel bekend is, is dat de streamingdienst vaak een behoorlijk lange tijd aanhoudt tussen bioscoop- en streamingrelease: vaak tussen de 7 en 8 maanden. Nog even geduld hebben dus.

Eerder zal de film wel op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te zien zijn, waar je hem kunt kopen en huren. Ook wanneer dat zover is, is nog niet bekend. Zodra we nieuwe informatie hebben, hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen.

Oppenheimer | New Trailer

Meer informatie over de film

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

TitelOppenheimer
Jaar2023
SoortFilm
Duur3 uur
TaalEngels
CategorieThriller, Drama, Biografisch
RegisseurChristopher Nolan
CastCillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek

Synopsis: Universal Pictures International

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.